Al jaren boekt Yvonne grote successen met haar eigen cheesecake recept. Hét recept waarbij iedereen standaard vraagt of ze het recept mogen. Ze heeft er zelfs al een keer mee in de Margriet Feestspecial gestaan, dus dit recept mag zeker niet missen op Happy Stekkie! Heerlijk voor een verjaardag, maar ook als toetje met ijs en slagroom een groot succes. En zeker ook niet te moeilijk, geen uren geploeter in de keuken. De cheesecake is lekker luchtig en niet zo zwaar op de maag, en de heerlijke bastognekoekbodem zorgt voor een lekkere twist. Wil je iets specialers? Bekijk dan ook eens dit recept van een Amarula cheesecake.
Wat heb je allemaal nodig voor deze cheesecake?
- 80 gram roomboter of margarine
- 1 pak Bastogne koeken (kan natuurlijk ook van eigen merk)
- 500-600 gram roomkaas op kamertemperatuur. Wij gebruiken het liefst de kuipjes van MonChou à 200 gr (deze heb je dan 3 nodig)
- 125 ml crème freche. Je kunt de light versie nemen, maar er zitten tóch al veel calorieën in 😉
- 200 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 5 eieren
- Mespuntje zout
Hoe maak je de cheesecake?
1. Verwarm de over voor op 150 graden. (Heb je een combi-oven, dan adviseren we om op 180 graden te bakken.)
2. Maak eerst de bodem. Doe de bastogne koeken in een kom en verkruimel de hele pak. Een supergoede tip van Anne: gebruik een stamper (ja, zo een voor stamppot etc.!) en stamp de koekjes fijn, dat gaat echt heel gemakkelijk. Smelt vervolgens 80 gram margarine in een pannetje en voeg dit toe aan de koekkruimels. Even roeren en in een ingevette bakvorm op de bodem aanstampen. Gebruik de onderkant van een glas om de bodem aan te stampen.
3. Begin dan met de vulling. Klop de roomkaas, crème freche, suiker, vanillesuiker, eieren en het zout in een kom tot een romig beslag. Laat het lekker lang doorkloppen zodat het zo luchtig mogelijk wordt. Giet het vervolgens over de bodem.
4. De cheesecake kan nu in de oven. Bak de cheesecake 75 minuten totdat hij mooi goudbruin is. Je kunt testen of hij gaar is door met een mes in het midden te steken en dit mes eruit te halen. Blijft er niets meer aan het mes hangen? Dan is hij goed. Anders moet je hem nog even laten staan.
5. Garneer de cheesecake naar wens met aardbeien of ander fruit, en eventueel een toefje slagroom.
Variatie-tip: serveer de cheesecake als toetje met heerlijke caramelsaus gemaakt van gesmolten fudge met een beetje melk. Voeg daarna een bolletje kaneelijs toe. Heerlijk zoet en een topper voor iedereen die zoals ons heel erg van zoet houdt. Voeg eventueel al kaneel toe tijdens het maken van de vulling.
2 Reacties
[…] door de chocolademelk roeren – Voor een echte calorieënbom: serveer de chocomel samen met cheesecake of eierkoeken, recepten die je eerder op Happy Stekkie hebt kunnen […]
[…] idee om Amarula in een taart te verwerken. Hij heeft iets weg van de -inmiddels wereldberoemde- cheesecake van Yvonne, maar smaakt toch helemaal […]