Het zou zomaar kunnen dat je weer eens een lekker taart- of dessertrecept van ons verwacht, daar krijgen we namelijk nooit genoeg van. Maar voor de verandering hebben we besloten om deze keer een kleine zijstap te maken. We zijn namelijk geïnspireerd door Claire, de tante van Anne. Een hele lieve en vrolijke vrouw die is opgegroeid in de Filipijnen. En ze is niet alleen lief en vrolijk, ze maakt ook nog eens de lekkerste loempia’s van het land (vinden wij dan..!). Speciaal voor Happy Stekkie laat zij zien hoe je deze verrukkelijke loempia’s maakt! En het mooie is: het is eigenlijk niet eens heel gewikkeld! Op en top Happy Stekkie dus :). In bijgaand filmpje laat Claire zien hoe je de loempia’s maakt en hieronder leggen we het ook nog even uit. Wij raden aan om er in één keer een hele voorraad van te maken. Je kunt de loempia’s namelijk goed bewaren in je vriezer, dan zijn ze ook wat knapperiger als je ze gaat bakken of frituren. Als je dan een keer nasi eet of noodles, heb je er toch weer een lekker zelfgemaakte extraatje bij :). Of tijdens een borrel of feestje, loempia’s kunnen eigenlijk altijd…
Ingrediënten voor zelfgemaakte loempia’s
- 200 gram spitskool (eventueel voorgesneden)
- 200 gram wortel (eventueel voorgesneden)
- 200 gram snijbonen (eventueel voorgesneden)
- 100 gram uien (eventueel voorgesneden)
- 200 gram kip
- Loempiavellen
- Zout & Peper
Recept voor loempia’s
- Kook de kip gaar in water, laat afkoelen en trek de kip met je vingers tot reepjes kip.
- Snijd alle groenten fijn. Wij kochten overigens voorgesneden groenten, wel zo makkelijk.
- Bak de groenten op hoog vuur in een hapjespan.
- Voeg de kip toe.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Laat de groenten goed afkoelen. (Dit is belangrijk omdat anders de vellen niet makkelijk rollen.)
- Leg een strookje groenten op het vel en rol tot een mooie loempia (zie filmpje).
- ‘Plak’ de randjes vast met water.
- Leg de rollen minimaal 4 uur in de vriezer.*
- Bak de loempia’s in een frituurpan gaar. Heb je geen frituurpan, dan kun je het ook in de oven proberen net als bij de appelloempia’s die wij eerder maakten. Besprenkel ze een beetje met olie en bak ze ongeveer 15 minuten op 180 graden. Dit is -zoals je zelf ook wel kunt inschatten- de gezondere optie 🙂
*(Door de loempia’s bevroren te frituren, krijg je lekkere crunchy loempia’s)
Serveer de loempia’s met chilisaus en je belandt helemaal in Oosterse sferen!
Geen reacties