Ja hoor, we hebben een nieuwe verslaving: bakken! En in het kookboek van Rudolph’s bakery staan zoveel overheerlijke recepten, dat we niet uitgebakt raken! Neem nou deze heerlijke eierkoeken. Een heerlijke zelfgebakken koek die je echt héél simpel zelf kunt maken, met maar een paar stappen én ingrediënten.
Wat heb je allemaal nodig?
– 2 eieren
– 100 gram suiker
– 1 citroen
– 100 gram bloem
– 4 gram bakpoeder (héél belangrijk anders zal het geen luchtige eierkoek worden 🙂 )
– Mespuntje zout
Hoe pakken we het aan?
1. Verwarm de over voor op 180 graden en bedek de bakplaat met bakpapier. (Heb je een combi-oven, dan adviseren we om op 200 graden te bakken.)
2. Klop de eieren en de suiker tot dik beslag.
3. Rasp de citroen (alleen het gele gedeelte) en spatel de rasp samen met de bloem, bakpoeder en een snufje zout door het beslag van ei en suiker. Niet te lang, want dan verdwijnt de lucht die o zo belangrijk is voor eierkoeken uit het beslag.
4. Verdeel het beslag in 6 hoopjes op de bakplaat, niet te dicht bij elkaar, omdat ze nog gaan ‘uitzetten’. Maak je dus geen zorgen als het er nog niet uit ziet als je het in de over zet.
5. Bak de eierkoeken in 10 minuten in de oven. Niet te lang, want dan worden ze droog.
6. Garneer de eierkoeken naar wens met slagroom, maar enkel de eierkoek is natuurlijk ook al overheerlijk!
Ook lekker om mee naar je werk te nemen als tussendoortje, collega’s zullen je bakkunsten zeker waarderen!!
Geen reacties