Het is zeker geen verrassing als wij zeggen dat wij taart heel erg lekker vinden. Dat is inmiddels echt wel bekend :). Maar dan ook heeeeel erg lekker… En als hij dan met wortel gemaakt is, is het ook nog eens nét of het gezond is, toch? Deze worteltaart, of ook wel carrot cake genoemd, heeft het allemaal: een heerlijke mix van ingrediënten met een frosting om je vingers bij af te likken. We maakten hem een tijdje geleden maar het water loopt nu weer opnieuw in onze mond. Het is echt weer zo’n topper om te trakteren op je verjaardag of aan je collega’s, waarbij iedereen meteen het recept wil weten. De moeite waard dus. Als je met dit verkooppraatje nog niet om bent om hem een keer te gaan maken, dan weten wij het ook niet meer. Denk vooral niet dat je alleen wortel zit te eten, want eigenlijk proef je die dus helemaal niet meer in het eindresultaat. Wil je meerdere taarten maken voor een verjaardag of ander feestje? Maak dan naast de worteltaart ook deze -inmiddels wereldberoemde- cheesecake van Yvonne!
Wat heb je allemaal nodig voor de worteltaart?
Voor de taart:
– 6 eieren
– 280 gram bruine basterdsuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 300 ml zonnebloemolie
– 350 gram zelfrijzend bakmeel
– 3 tl bakpoeder
– 2 tl speculaaskruiden
– 100 gram walnoten
– 100 gram rozijnen
– 1/2 sinaasappelschil geraspt
– 400 gram geraspte wortel, wij kochten geschilde worteltjes en raspten deze in de Kitchenaid
Voor de topping/frosting:
– 200 gram roomkaas
– 50 gram roomboter
– citroensap (halve citroen)
– 100 gram poedersuiker
Hoe maak je de worteltaart?
De taart:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de eieren, de basterdsuiker, vanillesuiker en de zonnebloemolie in de mixer tot het een egaal mengsel is, en voeg dan het bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel toe.
3. Nu kun je ook de speculaaskruiden, de walnoten, de rozijnen en de sinaasappel schil toevoegen.
4. Dan is het tijd voor de wortel. Rasp deze en voeg de rasp van de wortel toe aan het mengsel. Laat de mixer nog even kort doordraaien dat de wortel goed gemengd in het beslag zit, maar niet te lang omdat de luchtigheid dan verdwijnt.
5. Doe het mengsel in een ingevette ronde bakvorm. Wij gebruikten er een van 23 centimeter.
6. De worteltaart kan nu in de oven. Bak de worteltaart 1 uur, tot je er een satéprikker in kan steken die er weer droog uitkomt. Het ligt aan je oven of het een uur duurt of iets langer. Laat de taart vervolgens goed afkoelen voor je de frosting erop doet.
De topping/frosting:
1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is als je begint met de frosting, en klop de boter vervolgens zacht en luchtig in de mixer.
2. Voeg de roomkaas, de poedersuiker en het citroensap toe en mix nog even goed tot een egaal mengsel.
3. Als de worteltaart afgekoeld is (heel belangrijk!!) bestrijk je deze met de frosting. Garneer vervolgens met een paar walnoten, en je hebt een heerlijke worteltaart op de tafel staan!
Heb je nou ook zo’n top-taart-recept? Deel het met ons, wij zijn heel benieuwd!
2 Reacties
[…] je geen genoeg krijgen van taarten bakken? Probeer dan ook eens onze cheesecake, worteltaart of no-bake […]
[…] de taart was zo op ;). Houd je niet van appel, of lust je geen cheesecake? Maak dan deze heerlijke worteltaart of originele no-bake […]