DIY Lifestyle

Sfeervol windlicht in een zelfgemaakt netje

24 april 2016
DIY lantaarntje met touw

Nu de plantjes in de tuin weer aan het groeien zijn en bij ons de bollen ook weer uit gaan komen, begint het te kriebelen om de tuin weer gezellig aan te kleden. Het is natuurlijk nog niet zo warm, en helaas blijven de temperaturen komende week ook nog onder het gemiddelde, maar de zon inspireert ons toch om met een leuk tuin-idee aan de slag te gaan. Omdat gezellige verlichting toch wel in onze top 10 staat maakten we dit sfeervolle windlicht in een zelfgemaakt netje. Met slechts 3 benodigdheden hang je deze sfeervolle creatie binnen no-time zelf op.

Ingrediënten voor het diy windlicht

– Touw (wij haalden het bij de Action)
– 2 potjes
– 2 theelichtjes

Hoe maak je dat sfeervolle windlicht?

1. Knip 5x een stuk touw af van 150 centimeter. Vouw de touwen om je hand en knoop een lusje (zie foto).  Zet op ongeveer 4 centimeter afstand van de knoop een streepje, zodat je knoopjes straks op gelijke hoogte komen.

Touw knopen meetlint

2. Knoop vervolgens steeds 2 naast elkaar gelegen touwen aan elkaar, op de plek van het streepje. Als het potje groter is dan dat van ons, kun je een wat grotere afstand aanhouden.

Touw knoopjes

3. Herhaal stap 3 zovaak als nodig, zodat er een ruitjespatroon ontstaat. Doe vervolgens het potje met een theelichtje in het netje en maak in de draden die over zijn twee vlechtjes.

DIY lantaarntje met touw knopen

DIY lantaarn met touw

En klaar is je windlicht. Nu alleen nog een leuk plekje vinden om hem op te hangen! Variatietip: je kunt ook wat grond in het potje doen en er een plantje in laten groeien!

Binnenkort plaatsen we nog meer leuke tuin-tips, dus houd Happy Stekkie in de gaten!

 

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close