DIY Lifestyle

Geen groene vingers? Maak dit vetplantjes schilderij!

9 november 2016
kantoor vetplantjes schilderij DIY

Laten we maar even eerlijk zijn, wij zijn helaas allebei niet gezegend met groene vingers. Maar we vinden het wel leuk om ons stekkie aan te kleden met mooie planten. Alleen kamerplanten blijven altijd een lastig ding. Veel water geven, weinig water geven, wél in het licht, niet in het licht, of zelfs half in het licht, allemaal zaken waar je ‘goed’ in moet zijn om je planten in leven te houden. Het water geven blijft altijd een moeilijk ding. Zo is Yvonne er een keer bij een verhuizing pas achter gekomen dat ze een hele plant verzopen had, het was zeg maar een pot vol met water én een plant, oei! Misschien dat we daarom ook niet vaak iets over planten op onze blog hebben genoemd, behalve deze leuke bloembollen in beton. Maar voor alle plantenONdeskundigen onder ons: wij hebben de perfecte oplossing: dit vetplantjes schilderij! Gemakkelijk te maken en daarna hoef je het alleen maar met een plantenspuit te besproeien!

creatief met vetplantjes schilderijWat heb je nodig voor dit vetplantjes schilderij?

– Een lijst, zo groot als je zelf wilt
– Kippengaas, op de grootte van de lijst
– Een vuilniszak
– Een tacker, dat is zo’n ding waar nietjes uit ‘schieten’
– Een lijmpistool
– Potgrond
– Vetplantjes naar keuze

Hoe maak je dit vetplantjes schilderij?

1. Indien er nog een afbeelding of glasplaatje in de lijst zit, haal deze eruit, zodat je enkel de lijst met zijn achterkant overhoudt.
2. Knip het kippengaas op grootte van de lijst en bevestig het rooster aan de voorkant bovenop de lijst, met de tacker. Dit dient als rooster voor de vetplantjes.

schilderij met kippengaas
3. Knip de vuilniszak iets groter dan de lijst uit en ‘bekleed’ de achterkant van de lijst ermee, zodat er straks geen vocht meer doorheen kan komen. Lijm de naden dicht met een lijmpistool.

plantenbak van schilderij
4. Vul de lijst met potgrond en zorg dat er nog ruimte over blijft voor de wortels van de vetplantjes. Maak de potgrond een beetje nat met een plantenspuit.

schilderij tuintje DIY
5. Zet de vetplantjes op het lijstje om te kijken hoe de ‘compositie’ mooi is. Als je ze allemaal op de juiste plek hebt staan kun je ze gaan ‘planten’ in de lijst.

schilderij vullen met vetplantjes
6. Druk de vetplantjes goed aan en hang de lijst waar je hem wilt hebben, of zet hem bijvoorbeeld op een bijzettafel, plank of op de wc.

Hebben jullie nog andere leuke tips voor kamerplanten? Deel ze hieronder!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer Lenie van Herwijnen 22 februari 2018 at 12:47

  Kunst vetplantjeszijn er ook in vele soorten en maten, dan heb je zelfs geen gekoei met potgrond en watergeven, en gaan niet dood.

  • Reageer Happy Stekkie 30 april 2018 at 17:59

   Goed idee Lenie!

 • Reageer Lenie van Herwijnen 22 februari 2018 at 12:47

  geknoei 🙂

 • Laat een bericht achter

  Close