DIY Recepten

Tiramisu maken: simpel én snel!

3 mei 2016
Simpel recept Tiramisu lange vingers

Toetjes, toetjes, toetjes, daar krijgen wij maar niet genoeg van. Een tijdje geleden plaatsten we al een heerlijk recept van crème brûlée met frambozen en ijs in een jasje van chocolade, maar nu hebben we ook een heerlijk recept voor simpele tiramisu. Met slechts 10 minuten bereidingstijd en 2 uurtjes in de koelkast zet je het al op tafel, en er zit geen rouwe ei in zoals bij veel recepten voor tiramisu. Meer hoeven we niet te zeggen, toch? Ga snel zelf aan de slag.

Ingrediënten om deze simpele tiramisu te maken:

  • 250 ml slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Amaretto likeur naar wens
  • 200 ml koude espresso of sterke koffie
  • 1 pak lange vingers
  • Snufje kaneel
  • Cacao poeder
  • 2 stukjes melkchocolade

Hoe maak je de simpele tiramisu?

  1. Meng de slagroom, suiker en vanille extract met elkaar tot de slagroom goed geklopt is.
  2. Voeg vervolgens de mascarpone toe en amaretto naar wens. (let op: van heel weinig proef je uiteindelijk niets 🙂 )
  3. Maak 200 ml espresso en laat het even afkoelen. Voeg hier kaneel aan toe naar smaak. Dip vervolgens de lange vingers stuk voor stuk in de espresso en maak er een bodem van.
  4. Verspreid de helft van het slagroom-mascarpone mengsel over de bodem van lange vingers. Herhaal stap 3 en 4 vervolgens door nog een laag lange vingers en nog een laag van het mengsel toe te voegen.

  5. Strooi cacaopoeder over de bovenste laag van het slagroom-mascarpone mengsel en zet de schaal 2 uur in de koelkast.
  6. Haal de tiramisu uit de koelkast en rasp er met je keukenrasp lekker wat melkchocolade overheen.

Smullen maar!
Tip: laat de lange vingers niet te lang én niet te kort in de espresso drijven. Ze moeten eigenlijk net niet uit elkaar vallen, dan heb je de lekkerste tiramisu!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close