Het barbecueseizoen loopt helaas al weer bijna op zijn einde, maar gelukkig: de komende dagen is er mooi weer voorspeld! Tijd dus om de barbecue aan te steken voordat hij weer voor een aantal maanden in het schuurtje verdwijnt. Je kunt na een barbecue natuurlijk voor een gezond dessert gaan, maar als de barbecue na een heerlijk diner nog lekker aan het nasmeulen is pakken wij ook graag de marshmallows erbij. Maar dat kan een stuk leuker en lekkerder, namelijk door met deze marshmallows s’mores te maken. Super populair in Amerika, maar tijd om Nederland te veroveren. We hebben ergens gelezen dat het betekent ‘some more’, daar zijn wij het HELEMAAL mee eens: give us some more!!
Wat heb je nodig voor s’mores?
– Marshmallows
– Plakjes chocolade, wij gebruikten ‘Signature milk chocolate thins’ van Magnum
– Mariabiscuitjes
– Aluminiumfolie
Hoe maak je s’mores?
1. Pak een stukje aluminiumfolie en leg daar een mariabiscuitje op, met daarbovenop een marshmallow. Vouw de aluminiumfolie dicht en leg de pakketjes (hoeveelheid naar wens 🙂 ) op de barbecue, ongeveer 5 minuten.
2. Open de aluminiumfolie en doe er een plakje chocolade bovenop, met daarop nog een mariabiscuitje.
3. Haal het geheel uit de aluminiumfolie, en snoepen maar!
Is het barbecueseizoen nou net voorbij als je deze post leest? Geen probleem! Je kunt deze s’mores namelijk ook in de oven maken. Doe het koekje met de marshmallow 5 minuten in de oven op 220 graden, daarna de chocolade plak erop, koekje erop en klaar!
Variatietips
– Gebruik in plaats van mariabiscuitjes chocolate chip cookies, bastognekoek of speculaasjes
– Maak een s’moresflap (variatie op de appelflap) door een marshmallow en een stukje chocolade in een stukje bladerdeeg te vouwen. Bestrijk het bladerdeeg met ei en bak 15 minuten op 220 graden
– Stapel de s’mores op voor een feestelijke look
– Pak een ovenschaal en leg daar marshmallows in, laat ze 5 minuten op 220 graden smelten, doe er plakjes chocolade of chocoladesaus bovenop en ‘dip’ er vervolgens met koekjes in
– Voor het echte ‘kampvuurgevoel’: houd de marshmallows op stokjes boven het vuur. Houd 2 koekjes en een stukje chocolade paraat en als de marshmallow klaar is smelt hem dan tussen deze twee koekjes en chocolade
– Voeg fruit toe! Bijvoorbeeld 2 schijfjes banaan of 2 schijfjes aardbei, lekker fris
Geen reacties