Recepten

Slagroom truffels met chocolade en likeur, zoooo lekker!!

17 januari 2021
Recept slagroomtruffels chocola

Het is vandaag nationale dump-je-goede-voornemens dag. En aangezien er al zoveel leuke / lekkere dingen zijn die nu even niet kunnen, hebben wij er weinig moeite mee om de goede voornemens uit de categorie minder-koolhydraten, minder-snoepen et cetera, op een wat lager pitje te zetten. En hoe…! Want manmanman, deze chocolade truffels zijn echt níet normaal lekker!! Anne beloofde vooraf al stellig: Zulke lekkere chocolade truffels heb je nog nooit gegeten Yvon. Ze kreeg het recept ooit van een chocolatier en boekte er regelmatig successen mee op verjaardagen en feestjes.  Want niks bleek minder waar…! Iedereen die deze proeft, let maar op, vraag het recept. Door de lekkere harde chocoladelaag met daarin een zachtzoete vulling loopt het water ons weer in de mond. Nou, genoeg ‘verkooppraatjes’, aan de slag! We zullen je maar eens uitleggen hoe je deze slagroom truffels maakt, meer informatie heb je niet nodig.

Slagroomtruffels van chocola en likeur

Wat heb je allemaal nodig voor deze slagroom truffels?

 • 125 ml slagroom
 • 150 gram roomboter
 • 200 gram poedersuiker
 • Likeur naar keuze, wij gebruikten Amaretto. Ongeveer 1 shotglaasje. Alcoholvrij kan ook, bijvoorbeeld met vanille
 • 2 repen Cote d’Or puur
 • Cacaopoeder, om er zeker van te zijn dat je genoeg hebt raden wij 250 gram aan

Hoe maak je de slagroom truffels?

 1. Verwarm de boter een beetje, zodat je het met de mixer goed kunt kloppen. Klop het vervolgens tot een gladde massa.
 2. Mix vervolgens langzaam de poedersuiker er doorheen.
 3. Verwarm de slagroom een beetje, tot iets warmer dan kamertemperatuur, en mix deze beetje bij beetje door het boter-poedersuiker mengsel.
 4. Voeg nu ook de likeur toe en laat het vervolgens kloppen tot het zo luchtig mogelijk is. Mocht het gaan schiften, is het verstandig om de vulling weer een beetje op te warmen. Wordt hij vervolgens te slap? Zet het dan weer even in de koelkast.
 5. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit deze op een stukje bakpapier op een snijplank/schaal die in de vriezer past. Spuit ronde vormpjes van ongeveer 2 cm diameter. Je kunt ze zelf zo groot of zo klein maken als je wilt.
 6. Zet ze ongeveer 1 tot 1,5 uur in de vriezer.
 7. Smelt net voordat je ze uit de vriezer kunt halen de chocolade au bain-marie (in een schaaltje op een pan met water). Begin met één reep. Maak als deze ‘op’ is de kom even schoon, en smelt weer een nieuwe reep. Zorg ervoor dat de chocola niet té warm wordt.
 8. Zet een diep bord of schaal klaar met daarin het cacaopoeder.
 9. Haal de vullingen een voor een uit de vriezer (niet teveel tegelijk omdat ze dan weer smelten), plaats ze op een satéprikker, en haal ze door de chocolade heen, zodat er overal chocolade zit. Leg ze dan in het cacaopoeder, laat de bovenkant ietsje opdrogen, en rol hem dan verder door het cacaopoeder.
 10. De slagroom truffels zijn klaar! Zet ze even in de koelkast voor een knapperige chocoladelaag en smullen maar!

Tip: je kunt je deze slagroom truffels ook heerlijk serveren met een high tea. Combineer het dan met deze overheerlijke no-bake taartjes en je maakt iedereen blij, inclusief jezelf 🙂

Slagroomtruffels van chocola en cacao

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close