Recepten Sinterklaas Recepten

Sinterklaas fudge: zo slecht maar zóó lekker!!

21 november 2020
Sinterklaas Fudge

Sinterklaas is voor ons toch wel een van de feesten waarbij we het meest los kunnen gaan met heerlijke zoetigheden. Je kunt het zo zoet niet bedenken, of wij zijn meteen verkocht. Pepernoten, schuimpjes, chocoladeletters, gevulde speculaas, als het kon aten wij het als ontbijt, middageten en avondeten. Helaas denken we dat dan al onze tanden uitvallen en we in het vliegtuig voortaan 2 stoelen nodig zouden hebben, dus laten we dat maar niet doen.. Wij bedachten dat je dit ook heel goed kunt combineren met een van onze andere zoete favorieten: fudge. Eerder maakten we al oreo fudge, maar probeer vooral ook deze Sinterklaas fudge. Met dit simpele Sinterklaas recept een gegarandeerd succes. Én het ziet er lekker kleurrijk uit zodat je tafel er gezellig uitziet tijdens pakjesavond of een leuk cadeauspel.

Wat heb je nodig voor deze Sinterklaas fudge? (ongeveer 20 stukjes)

  • 300 gram witte chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk. Yvonne dacht dat dit ook kon met gewone melk, maar dat is niet zo.. gecondenseerde melk is echt iets anders. Het ziet er zo uit.
  • discodip
  • pepernoten
  • schuimpjes

Recept voor Sinterklaas fudge

  1. Verwarm de chocola en de gecondenseerde melk en roer tot het een egaal mengsel is.
  2. Giet het mengsel in een vierkante schaal (of een cakeblik), het liefst met eerst een laagje bakpapier erin zodat het gemakkelijk loskomt.
  3. Strooi vervolgens de discodip, stukjes pepernoot en stukjes van de schuimpjes in het mengsel en druk het een beetje aan.
  4. Zet het mengsel 3 uur in de koelkast totdat het goed uitgehard.
  5. Haal de fudge uit de koelkast en snijd het in vierkante blokjes. Leuk om te serveren op een etagère.

Heerlijk voor tijdens pakjesavond of tijdens een leuk cadeauspel. Je kunt er eventueel ook kleine stukjes chocoladeletter, taaitaai of marsepein aan toevoegen, als het maar lekker zoet is. En als je niet van typische Sinterklaas recepten houdt, kun je nog altijd deze overheerlijke no-bake taartjes maken. Geniet ervan!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close