Recepten

Red Velvet met Kerst

16 december 2018
Redvelvet Kerst Witte Chocolade truffels

Dé kleur met kerst is natuurlijk rood. Van het pak van de kerstman tot de neus van Rudolf: rood it is! En daar mag natuurlijk een rode lekkernij niet bij ontbreken. Serveer daarom dit jaar met kerst Red Velvet Truffels. Wat ons betreft dé kersthit van het jaar!

Wij zijn al jaren fan van Red Velvet cake. Deze traditionele Amerikaanse chocoladetaart werkt aan een harde opmars in Nederland en wordt steeds vaker geserveerd. En terecht. Om je vingers bij af te likken. Yvonne had op haar bruiloft zelfs een Red Velvet bruidstaart! Er zijn vele recepten voor de cake van een Red Velvet taart en je kunt voor dit recept natuurlijk ook je eigen cakerecept kiezen. Deze cake met een lekkere roomvulling én chocolade coating vormen deze heerlijke Red Velvet truffels. En die zijn echt heerlijk!

Wat heb je nodig voor deze Red Velvet Truffels?

  • 1 ei
  • 60 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 120 ml karnemelk
  • (Ongeveer) 1 theelepel rode kleurstof
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 10 gram cacaopoeder
  • 150 gram bloem
  • 2 theelepels azijn
  • 0,5 theelepel baking soda
  • 100 gram roomkaas
  • 50 gram poedersuiker
  • 200 gram witte chocolade (bij voorkeur chocolade druppels)

Hoe maak je deze Red Velvet Truffels?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in.
  2. Klop de suiker en boter romig en voeg het ei toe
  3. Meng de ‘natte’ ingrediënten door elkaar en voeg deze toe aan het mengsel.
  4. Voeg vervolgens de bloem, cacaopoeder en baking soda toe. Blijf kloppen tot het mengsel gelijkmatig rood van kleur is.
  5. Bak het geheel in ongeveer 30 minuten gaar. Test met een satéprikker of de cake ook van binnen goed droog is.
  6. Laat de cake eerst goed afkoelen en breek hem vervolgens in stukken in een beslagkom.
  7. Kneed de roomkaas door de poedersuiker en mix deze met de cake tot één mengsel. Kneed het mengsel in 12 kleine ballen.
  8. Verwarm de chocolade au bain-marie en doop één voor één de ballen in de chocolade. Laat op een roostertje uit druppelen.

Eerlijk is eerlijk, het dopen van de ballen in de witte chocolade vonden wij de grootste uitdaging. Een satéprikkertje bood bij ons uitkomst. Heb jij nog goede tips?

We hopen dat jullie genieten van deze heerlijke truffels en wensen jullie fijne feestdagen!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close