Recepten Taart recepten

Recept voor no-bake chocoladetaart met KitKat

29 maart 2018
No-bake chocolade taart | Happy Stekkie

Omdat we weten dat heel veel mensen fan zijn van onze no-bake taartjes – die overheerlijk zijn – dachten we dáár moeten we een top no-bake recept aan toevoegen. En dit is hem geworden: no-bake chocoladetaart mét KitKat. Een recept voor een taart die we speciaal voor de gelegenheid helemaal in Paassfeer aangekleed hebben, maar die je natuurlijk op allerlei manieren en voor verschillende gelegenheden kunt garneren. Nou, we kunnen je vertellen.. het is weer een topper hoor! Afsluitbare taartvormen of een stolp zoals deze zijn voor ons uitgevonden, want anders was deze no-bake chocoladetaart zo helemaal op. En eigenlijk net zoals (bijna) al onze andere recepten is deze taart ook nog eens heel simpel te maken, met niet al te veel ingrediënten. Met daarbij ook nog eens een van onze lievelings ‘candybars’: KitKat. Er was nog een stuk melkchocolade over, en we liegen niet als we zeggen dat Yvonne tijdens het typen van dit stuk daar nog een lekker stukje bij opeet 🙂 De taart zelf is natuurlijk al op… Jullie zullen wel denken, die zijn moddervet, maar we geven ook wel eens wat stukjes taart weg hoor 😉

Ingrediënten voor no-bake chocoladetaart met KitKat (springvorm 26 cm)

Recept voor no-bake chocoladetaart met KitKat

  • Verkruimel de biscuitjes met een keukenmachine of in een theedoek waar je met een deegroller overheen gaat. Smelt de boter en meng dit met de biscuitjes.
  • Vet de springvorm een beetje in en verdeel het mengsel over de bodem, druk het vervolgens goed aan met een lepel of de onderkant van een glas en zet het in de koelkast.
  • Leg de gelatineblaadjes in een bakje met water.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie.
  • Verwarm ondertussen 100 ml van de slagroom, knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de slagroom tot het is opgelost.
  • Voeg de slagroom vervolgens toe aan het chocolademengsel en roer goed door.
  • Klop de overige slagroom met 80 gram suiker stijf.
  • Meng het chocolademengsel hier voorzichtig door, probeer het geheel goed luchtig te houden dus laat het niet te lang kloppen.
  • Verdeel het mengsel over de koekbodem en zet vervolgens in de koelkast.
  • Na 4 uur is de taart zeker goed opgesteven en kun je hem gaan versieren!
  • Breek de KitKats door midden en snijd elke zijde in 2 stukken. Doordat de taart een beetje plakkerig is kun je de stukjes KitKat er als het ware op ‘plakken’. Vind je het niet stevig genoeg kun je er daarna een lint omheen doen, of je plakt alles vast met honing of suikerwater. Suikerwater kun je maken door water met poedersuiker te mengen, de verhouding is ongeveer 50 ml water met ongeveer 300 gram poedersuiker.
  • Leg bovenop wat leuke Paaseitjes of andere mooie versiering.

Een echte feestelijke no-bake chocoladetaart, toch? En voor alle gelegenheden mooi aan te kleden!

Variatie-tips voor de no-bake chocoladetaart met KitKat

  • Bekleed de zijkant van de chocoladetaart met Maltesers.
  • Bekleed de bovenkant met M&M’s of met walnoten.
  • Bekleed de bovenkant van de taart met fruit, denk dan aan aardbeien, kersen, frambozen of bosvruchten.
  • Maak er chocolade-caramel taart van door er caramelsaus aan toe te voegen. In het recept van onze banoffee toetjes leggen we uit hoe je lekkere caramelsaus maakt.

Chocoladetaart no-bake pasen | Happy Stekkie

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close