Recepten

Heerlijk zomers: zelf perzik ijsthee maken

31 mei 2017
Perzik IJsthee Recept | Happy Stekkie

Het weer is op dit moment echt fan-tas-tisch. Avonden buiten zitten, eten in de tuin en borrelen op het terras: genieten! Afgelopen weekend hadden we zelfs ‘Happy Stekkie Vergadering’op het terras van de Italiaan (lees: heerlijk eten en roséetjes wegtikken en héél af-en-toe een HappyStekkie ideetje opperen). En op die heerlijke avondjes op het terras, komen wij steeds vaker zelfgemaakte ijsthee tegen, reden om dit ook eens zelf te proberen! Wij drinken het liefst de perzik variant, dus die hebben wij gemaakt. Hieronder vind je het recept, met heel weinig ingrediënten die het samen zó lekker maken. En mocht je naast je zomerse ijsthee ook nog een zomerse fruittaart willen maken, check het filmpje van deze originele fruitsalade!

Wat heb je allemaal nodig voor de perzik ijsthee?

Voor de siroop:
– 150 gram suiker
– 3 perziken
– 180 ml water

Voor de thee:
– 1 liter water
– 1 theezakje normale thee (voor een hele pot)

Hoe maak je de perzik ijsthee?

1. Maak eerst de siroop. Snijd de perziken in stukjes en doe deze samen met de suiker en het water in een pan.
2. Laat het mengsel warm worden en prak tijdens het warm worden de perziken een beetje. Wij deden dit met een stamper waar je ook stamppot mee maakt. Breng het aan de kook en zet dan het vuur uit. De geur is echt overheerlijk!
3. Neem een fijnmazige zeef en laat daar het mengsel doorheen lopen, zodat het vruchtvlees en het sap mooi gescheiden zijn. Laat het sap afkoelen.  
4. Maak vervolgens de thee. Kook 1 liter water en laat 1 zakje gewone thee trekken. Maak hem zo sterk als je zelf lekker vindt, maar let op: de siroop komt hier later bij dus maak het niet te licht. Dan wordt de ijsthee wel héél zoet. Laat ook dit mengsel afkoelen.
5. Als alles is afgekoeld kun je de siroop met de thee mengen. Voeg nog wat perziken in stukjes toe en ijsklontjes en je hebt zelfgemaakte zomerse perzik ijsthee!
6. Extra leuk: Koop vrolijke rietjes zodat de zomer er vanaf straalt 🙂

Wij vinden deze perzik ijsthee echt super lekker, en ideaal dat hij ook helemaal zelf gemaakt is. Deel vooral ook je eigen tips voor lekkere zomerse drankjes hieronder.

Recept IJsthee Perzik | Happy Stekkie

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close