Lifestyle Oma's tips

Weg met dat pluishaar!

11 januari 2016

Als er iets is waar we vooral in de winter last van hebben is het wel pluishaar. Regelmatig is er bij ons een klein ‘vogelnestje’ in het haar te signaleren. De haren pieken alle kanten op, en de heerlijk pluizende lokken zorgen voor een vrij wild uiterlijk, zonder dat je dat wilt. Als er weer een regenbui(tje) verwacht wordt dan bereiden we ons er al op voor dat onze haren een eigen leven gaan leiden. Wij gingen op zoek naar goede tips tegen pluishaar en zetten er hier 10 op een rijtje.

1. Tip 1 is zeker niet onze favoriet, maar is wel supergoed voor je haar: was je haar zo min mogelijk, en niet elke dag. Wanneer je wel elke dag wast, gebruik dan goede producten. Maar liever niet dus!
2. Voor dat je gaat douchen kun je wat olijfolie (ongeveer 4 eetlepels) opwarmen en in je haar smeren en laat het even intrekken. Daarna kun je het lekker uitspoelen onder de douche. Doe dit wel slechts 1x per week, anders heb je met een volgend probleem te maken: vet haar.
3. Zet het water in de douche niet te heet, dit kan je haar beschadigen. Een supertip bij het douchen is om na het warme water je haren met koud water af te spoelen zodat de haarschubben sluiten. Dat is wel even schrikken, maar als je het ’s ochtends doet is er nóg een voordeel aan: je bent klaarwakker :).
4. Bij het afdrogen van je haar kun je beter niet met een handdoek door je haar wrijven. Knijp het daarentegen eerst uit en wikkel losjes een handdoek om je haren. Niet te strak, want dat is ook weer niet goed voor je haren.
5. Gebruik geen borstel maar een kam met tanden die van elkaar af staan. Dit zorgt ervoor dat je haar minder snel afbreekt en gaat pluizen. Vind je een kam echt niet fijn? Gebruik dan in ieder geval een borstel van hout en niet van synthetisch materiaal.
6. Je haar föhnen is heel slecht voor je haar. Maar wij kunnen echt niet zonder! Dus áls je een föhn gebruikt, houd hem dan wel op 10 cm afstand. Overigens staat er op internet een hele goede tip: een ionische föhn. Deze schijnt ervoor te zorgen dat haren niet statisch worden en gaan pluizen.
7. Slaap niet met nat haar, omdat je haar dan sneller af kan breken. Doe je het wel, maak dan een staart. Ook als je haar niet nat is, is het beter om ’s nachts met een losse staart te slapen zodat het haar niet alle kanten op kan, waardoor het af kan breken.
8. Ga regelmatig naar de kapper. Dode haarpunten kunnen namelijk ook voor extra pluishaar zorgen. Laat je haar dan knippen en niet snijden. Het schijnt dat wanneer haar gesneden wordt er meer kans op pluizend haar is.
9. Plan van tevoren wat je met je haren doet. Kijk aan het begin van de dag naar de weersverwachting. Wordt het een regenachtige dag? Doe je haren dan in een staart. Zo houd je je haren wat beter in bedwang.
10. Natuurlijk verdient je haar het om af en toe eens verwend te worden. Doe dat met een heerlijk haarmasker. En pik meteen de rest mee: neem bijvoorbeeld meteen een lekker bad en een gezichtsmaskertje.

Hebben jullie ook zo’n last van pluizend haar? Alle tips zijn welkom!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close