Gisteren was het ‘Dump je goede voornemens dag’, dus eigenlijk zijn we een beetje te laat. Maar áls je je goede voornemens om af te vallen, minder te snoepen en gezond te eten even wilt dumpen kan dat natuurlijk vandaag ook nog 🙂 Want deze heerlijke pindarotsjes zijn niet super gezond helaas. Maar wél super lekker en zoals al onze recepten gemakkelijk te maken. We hebben ze met melkchocolade en witte chocolade gemaakt, en geprobeerd ze minimaal een week te bewaren. Maar ze zijn zó lekker dat ze die week helaas niet gehaald hebben. Dus zeker een aanrader. Houd je niet van pinda’s? Dan kun je ook deze chocolade-aardbeien of bananensnacks maken.
Wat heb je nodig voor deze pindarotsjes? (ongeveer 15 rotsjes)
– 250 gram chocolade, kies zelf of je melk, puur of witte chocolade gebruikt
– 150 gram ongezouten pinda’s
– 50 gram rozijnen
Hoe maak je pindarotsjes?
1. Verwarm de chocola au bain marie.
2. Mix de pinda’s met de rozijnen en voeg ze toe aan het chocolade mengsel. Roer het door zodat alle pinda’s en rozijnen goed bedekt zijn met de chocolade.
3. Bedenk een bord met huishoudfolie en vorm er kleine rotsjes op, ongeveer zo groot als een eetlepel.
4. Zet het ongeveer 2 uur in de koelkast totdat het goed uitgehard is.
5. Haal uit de koelkast en verwijder de huishoudfolie. De rotsjes zijn nu klaar om op te eten!
Lekker voor bij de koffie of thee, of gewoon tussendoor :). Je kunt het ook zonder rozijnen maken, of ter variatie met andere noten die goed bij chocolade passen. Geniet ervan!
2 Reacties
Dit ga ik zo uitproberen. Dankjewel voor het super simpele recept! Klein vraagje nog.. kan je hiervoor gewone chocoladerepen nemen of moet je die speciale nemen speciaal voor desserts?
Hi Sylvia,
Leuk dat je met de pindarotsjes aan de slag gaat, ze zijn ook echt super lekker! Je kunt gewone chocolade nemen, bijvoorbeeld van het eigen merk van de supermarkt, of welke jij lekker vindt.
Succes! We zijn natuurlijk benieuwd naar het resultaat!
Liefs,
Yvonne en Anne