Recepten Sinterklaas Recepten

Pepernoten truffels met witte chocolade

28 november 2018
Sinterklaas Recept Witte Chocolade | Happy Stekkie

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…. Bij het horen van dit liedje krijgen wij al weer zin in Sinterklaas! En dan eigenlijk niet eens voor de goedheiligman zelf, maar vooral om alle super lekkere hapjes waar we weer van kunnen smullen met Sinterklaas. Heerlijke chocoladeletters met een mooi chocolade pietje erop, schuimpjes, gevulde speculaas, pepernoten, marsepein, noem maar op. Maar ook zelf kun je lekkere Sinterklaas recepten op tafel zetten. Eerder maakten we al Sinterklaas fudge en gevulde pepernoten, maar dit móet je echt geproefd hebben: pepernoten truffels met witte chocolade! Nou we vertellen je, daar kun je geen genoeg van krijgen.. En het mooie is, dit makkelijke Sinterklaas recept heeft maar 3 ingrediënten en draai je in 10 minuten in elkaar.

Wat heb je nodig voor deze pepernoten truffels? (ongeveer 15 stuks)

  • 250 gram pepernoten
  • 100 gram monchou
  • 350 gram witte chocolade (wij gebruikten de chocolade van de Jumbo, deze smelt goed au bain marie)
  • Satéprikkers

Hoe maak je pepernoten truffels?

  1. Maal de pepernoten met de keukenmachine zo fijn mogelijk. Bewaar een schepje om later als garnering te gebruiken.
  2. Meng de monchou door de overgebleven koekkruimels totdat je een stevige massa hebt.
  3. Kneed er vervolgens 15 bolletjes van. Wij verdeelden eerst het deeg in 15 stukjes en vormden er vervolgens met onze handen 15 bolletjes van. Je kunt er natuurlijk ook minder bollen van maken als je liever een ‘gebakje’ wilt maken. Maar let op! Het is méga machtig.
  4. Breek de witte chocolade in stukjes en smelt au-bain-marie in een kom in een pan met water. Zorg dat de kom het water niet raakt.
  5. Prik het pepernoten-monchou balletje aan een satéprikker en dip in de witte chocolade, schep aan de bovenkant zelf wat chocolade er overheen. Laat het even uitlekken boven de kom en leg de truffel op een plankje of ovenschaal op een stuk bakpapier (dit waren wij zelf vergeten en toen kwamen ze vast te zitten aan het plankje..)
  6. Bestrooi de pepernoten met de kruimels die je aan het begin hebt bewaard.
  7. Laat de chocolade uitharden in de koelkast en je kunt genieten van een heerlijke Sinterklaas traktatie!

Makkelijk Sinterklaas Recept | Happy StekkieDit Sinterklaas recept is echt de moeite waard en moet iedereen een keer gemaakt hebben. Wij zijn zelf in ieder geval super enthousiast 🙂 Geniet ervan!

 

 

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close