DIY Sinterklaas Recepten

Pepernoten krans voor Sinterklaas!

3 december 2020
DIY pepernoten krans Sinterklaas

Dit weekend is het alweer pakjesavond! Wat een feest 🙂 De schoenen zijn alweer uitgebreid gezet, de mandarijntjes zijn er weer uit gevlogen, om het nog niet over die lekkere schuimpjes te hebben, heerlijk! En natuurlijk is daar onze oude vertrouwde pepernoot. En verrassend genoeg kun je daar héél erg veel mee. Je kunt bijvoorbeeld als toetje pepernoten tiramisu maken, waarvan we het recept al eerder deelden. Maar wat dacht je van pepernoten als decoratie? Wij maakten deze mooie pepernoten krans, zo voelen de Sint en zijn pieten zich helemaal welkom in je stekkie.

Wat heb je nodig voor deze pepernoten krans?

– Een (basis)krans, wij kochten er een bij de Action
– Tape voor om de krans
– Een kilo (!!) pepernoten
– Een lijmpistool met voldoende lijm
– Een lint om de krans aan op te hangen

Hoe maak je deze pepernoten krans?

1. Start met de basis. Dit doe je door de krans te omwikkelen met tape. Zorg dat alles goed bedekt is. Dit zorgt ervoor dat de pepernoten uiteindelijk goed blijven zitten.
2. Begin met de eerste rand pepernoten, bevestig deze met lijm aan de krans. Zo kun je van de binnenkant naar de buitenkant werken of andersom.
3. Bevestig de volgende rand, en daarna de volgende, tot je de gehele krans bedekt hebt. De achterkant hoef je niet te bedekken met pepernoten.
4. Als je de basis van pepernoten hebt, begin je met een extra laag pepernoten. Dit doe je door precies tussen de twee rijen in, waar gaatjes zitten, een rand toe te voegen. Herhaal dit tussen alle rijen pepernoten. Op het voorbeeld zie je goed hoe dit eruit ziet.
5. Dan nog maar een stap, en dat is het bevestigen van het lint om de krans aan op te hangen.

krans sinterklaas pepernoten DIYHang de krans op een leuke plek, bijvoorbeeld op je voordeur of zelfs aan de schoorsteenmantel. Pas wel op dat je hem niet in de regen hangt, dan kun je er niet zo lang van genieten. 😉

Het resultaat vinden wij supergezellig en je hebt meteen een echt sinterklaasgevoel in huis! Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageer Gevulde pepernoten, verrassend en uniek! - Happy Stekkie 23 november 2016 at 10:26

    […] week hebben jullie al kennis kunnen maken met onze liefde voor pepernoten toen we deze mooie pepernoten krans maakten voor Sinterklaas. Maar helaas waren deze niet eetbaar, ze zaten namelijk vol met lijm :). […]

  • Laat een bericht achter

    Close