Wij vinden paprika héérlijk, maar het snijden…. wat een rotklus! De pitjes lijken altijd magnetisch en blijven overal op en in zitten. Kan dat niet gemakkelijker, dachten we vaak. Nou, we hebben de oplossing gevonden, in 5 simpele stappen. Bekijk het filmpje, en we weten zeker dat je binnenkort alleen nog maar zo je paprika snijdt!
Stap 1: Maak de paprika schoon.
Stap 2: Snijd het kapje aan de bovenkant en de onderkant eraf.
Stap 3: Snijd de paprika op een plek door en rol het uit, zodat je een lange ‘reep’ krijgt.
Stap 4: Ga terwijl je de paprika ‘uitrolt’ met het mes langs de wand om alle pitjes en witte stukjes te verwijderen.
Stap 5: Druk het groene hart uit de bovenkant, je kunt nu de wand, de bovenkant en de onderkant van de paprika gebruiken.
Stap 6: Snijden maar, blokjes, plakjes, reepjes, wat jij wilt!
Tip: Hol eens een paprika uit door het topje eraf te snijden en de pitjes en witte stukjes te verwijderen. Vul dit dan met een lekkere dip waar je de reepjes die je net gesneden hebt in kunt dippen.
Wij gebruiken deze manier van paprika snijden nu altijd, en het scheelt veel tijd en irritatie. Heb je zelf nog tips voor het snijden van groenten? Deel ze dan hieronder!
Geen reacties