Recepten Taart recepten

Originele mini taartjes met chocolade en karamel

12 juni 2016
Mini taartjes chocola caramel

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker: originele mini taartjes op een feestje. Een vrolijk bord of etagère, gevuld met allerlei kleine zoete hapjes. En dat ziet er niet alleen heel feestelijk uit, maar het water loopt er ook nog eens van in je mond! Eerder gaven wij al wat leuke ideeën voor de overheerlijke no-bake mini taartjes. Vandaag doen we daar een schepje bovenop met deze lekkere chocolade mini taartjes met karamel. Om op te vreten! 🙂

Ingrediënten voor de mini taartjes (ongeveer 30 stuks)

Mini taartjes millionairs shortbreadBodem:
– 180 gram bloem
– 70 gram suiker
– 100 gram roomboter (ongezouten)
– 1 theelepel vanille-extract
– Zout
Karamel:
– 70 gram roomboter
– 400 ml gecondenseerde melk (1 blikje)
– 5 eetlepels bruine basterdsuiker
Topping:
– 200 gram pure chocolade (bij voorkeur chocoladedruppels)
– 100 gram witte chocolade (bij voorkeur chocoladedruppels)

Bakvorm: Wij gebruikten als vorm 2 van deze siliconen bakvormen met een doorsnede van 4 cm en een hoogte van 2 cm. Hiermee kun je 2x 15 kleine taartjes maken.

Hoe maak je de mini taartjes?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de bloem, suiker, roomboter, vanille-extract en een snufje zout tot een mooi deeg.
3. Vet de mini-bakvormpjes in met boter, kneed 30 kleine balletjes van het deeg en druk het gelijkmatig aan. Een opstaand randje is niet nodig.
4. Bak de bodem 5 tot 10 minuten tot deze er goudbruin uit ziet en laat de bodems afkoelen.
5. Smelt tijdens het afkoelen de boter en de basterdsuiker in een pannetje op een laag vuurtje. Voeg vervolgens terwijl je roert de melk toe.
6. Roer nog 10 minuten op middelhoog vuur door tot de karamel goed stevig is (dit vergt echt even geduld, maar wacht tot er een stevige karamel ontstaat).
7. Verspreid de karamelsaus vervolgens over de afgekoelde bodempjes tot net iets onder de rand.
9. Smelt nu de melkchocolade-druppels au bain marie en giet het mengsel op de karamel. Doe dit voorzichtig en draai de vorm eventueel een beetje om het gelijkmatig te verdelen.  Laat ondertussen ook de witte chocoladedruppels smelten giet dit in een grote druppel op de taartjes.
10. Met een satéprikker kun je nu door de witte druppel vegen, zodat je er een hartje ontstaat.

Laat de taartjes afkoelen in de koelkast. Als alles afgekoeld is haal je de mini taartjes uit de vormpjes en zie je heel goed dat de taartjes uit 3 lagen bestaan. Super feestelijk!

Mini taartjes origineel chocola en appel

Variatietip mini taartjes:

Je kunt natuurlijk eindelijk variëren met deze bakvormpjes. Zo kun je er bijvoorbeeld ook appelkruimeltaartjes in maken (zie foto), monchoutaart etc.

Tip: Heb je geen etagère? Pak dan een dinerbord, een ontbijtbord en een gebaksbordje waartussen je 2 kleine glaasjes zet, zo creëer je je eigen etagère!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close