DIY Recepten

Oreo-fudge: een waanzinnig lekkere combinatie

24 september 2015

Wij zijn echt dol op Oreo koekjes. En op fudge… En wat is er nou lekkerder dan het combineren van deze twee? Een recept waarbij het water letterlijk uit je mond loopt.

In plaats van slagroom, die als basis dient voor veel soorten fudge, namen wij roomkaas. Dat klinkt misschien gek, maar het resultaat is echt om te smullen. Wij weten het zeker, deze Oreo-fudge is een van de lekkerste zoete snacks die je ooit zal eten! In het filmpje zie je hoe makkelijk het is en hoe je deze fudge in no-time kan maken.

Wat heb je allemaal nodig?

– 100 gram roomkaas, op kamertemperatuur
– 250 gram poedersuiker
– 1,5 theelepel vanille aroma
– 250 gram witte chocolade, in stukjes
– 1 rol Oreo koekjes

Hoe pakken we het aan?

1. Klop de roomkaas, poedersuiker en vanille aroma tot een mooi glad beslag. Zorg
ervoor dat de poedersuiker onderaan ligt, en zet de mixer niet te hard, anders heb je een winterwonderpark in je keuken!
2. Verhit de witte chocolade au bain marie. Roer tot het goed gesmolten en glad is.No bake Oreo Fudge
3. Stamp 8 Oreo koekjes en roer deze, samen met de gesmoten witte chocolade, door het roomkaas-mengsel.
4. Verspreid het mengsel over een kleine schaal, en druk het goed aan. Verdeel vervolgens de overgebleven koekjes over de schaal.
5. Zet de schaal minimaal 4 uur in de koelkast. Het beslag is nu opgesteven, snijd er stukjes van op de grootte die jij verantwoord vindt ;).

En… SMULLEN MAAR!! Elk hapje bevat kleine stukjes Oreo, dat is niet alleen waanzinnig lekker, maar ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit! Ideaal als zoete snack, of als tussendoortje voor in de broodtrommels. We raden je aan niet teveel te smullen, je hebt de ingrediënten gezien…!

 

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close