Onze échte toppers op Happy Stekkie zijn toch wel de no-bake taartjes. Meerdere malen hebben we positieve reacties gehad op deze feestelijke mini-taartjes en dagelijks wordt het recept nog steeds door heel veel mensen bekeken. En stiekem zouden wij deze ook wel elke dag kunnen eten. Maar helaas, dat laat onze lijn niet toe 🙂 Al met al is een sinterklaas variant hierop natuurlijk onmisbaar. Want met pakjesavond in het vooruitzicht wil je ook iets lekkers op tafel zetten dat je helemaal in de sinterklaas stemming brengt. Of vóór of na 5 december natuurlijk, tijdens het cadeauspel, de surprise of andere leuke sinterklaas spelletjes. Zo gezellig allemaal! Lekker thuis op de bank of aan de tafel met de kaarsjes aan, terwijl sinterklaas buiten in de kou op de daken bezig is. En deze no-bake sinterklaastaartjes maken het echt helemaal af. Ze zien er echt super feestelijk uit. Onze eerste reactie was: dat taartje is lekkkkkkerrrrrrrrr, níet normaaaaaaaaaaal… (voor de niet-insiders: níet normaaaal is een uitspraak die Yvonne bijna in elke zin gebruikt 😉 ) Wil je er nog een groter feest van maken? Maak je ‘snoeptafel’ dan compleet met onze andere heerlijke sinterklaas recepten: sinterklaas fudge en pepernoten truffels: succes gegarandeerd! Je kunt de sinterklaastaartjes natuurlijk ook als toetje serveren.
Ingrediënten voor no-bake sinterklaastaartjes (ongeveer 6 stuks)
- Voor de bodem:
- 100 gram pepernoten
- 80 gram roomboter
- Voor de vulling:
- 200 gram monchou
- 200 ml slagroom
- 80 gram witte basterdsuiker
- 3 gelatineblaadjes
- 1 citroen
- Voor de garnering:
- Pepernoten
- Witte chocolade
Recept voor no-bake sinterklaastaartjes
- Maak eerst de bodem. Maal de pepernoten met de keukenmachine zo fijn mogelijk. Smelt de boter in in een pannetje en voeg toe aan de pepernoten kruimels. Verdeel dit over de bakvormpjes en laat het minimaal 15 minuten in de koelkast staan.
- Klop de slagroom stijf en voeg de basterdsuiker toe. Rasp 1 citroen, knijp het sap eruit en verwarm het sap en de rasp in een pannetje. Haal het pannetje van het vuur en los er 3 blaadjes gelatine in op. Klop de roomkaas goed romig en roer het citroenmengsel door de roomkaas. Voeg ook de opgeklopte slagroom toe.
- Haal de bakvormpjes uit de koelkast en verdeel het mengsel over de vormpjes. Strijk ze goed glad (met bijvoorbeeld een pannenlikker).
- Bedek de bakvorm met vershoudfolie en plaats het geheel minimaal anderhalf uur in de vriezer.
- Haal de taartjes uit de vriezer en uit de vorm. Nu is het tijd om te garneren! Garneer de sinterklaastaartjes met pepernoten aan de zijkant en rasp voor op de top witte chocolade.
Variatietip: Voor de garnering kun je natuurlijk ook schuimpjes of marsepein gebruiken, je kunt alle kanten op!
Geen reacties