Recepten

Heerlijke merengue kransjes voor Pasen

22 maart 2021

Koeken met pasen DIY

Zoals jullie weten zijn wij dol op zoet! Je zou bijna zeggen als er maar suiker in zit dan zijn Anne en Yvonne al enthousiast. We willen dan ook met Pasen iets lekker zoets op de tafel zetten. En deze merengue kransjes zijn daar ideaal voor. Ze smelten op je tong en zien er overheerlijk uit. Een echt cadeautje voor Pasen. Met slechts 3 ingrediënten en 2 uur geduld ben je al klaar. En het ziet er misschien moeilijk uit, maar dat is het echt niet!

Wat heb je allemaal nodig?

– 300 gram suiker
– 5 eiwitten
– Chocolade paaseitjes
Spuitzak met gekarteld spuitmondje

Hoe pakken we het aan?

 1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
 2. Verspreid de suiker over een bakplaat met bakpapier en zet het 5 minuutjes in de oven. Het smelt daarna dan beter in de eiwitten.
 3. Doe de eiwitten in een kom en klop op een zachte stand tot er belletjes in zitten. Verhoog de stand vervolgens tot je een wit schuim hebt.
 4. Haal de suiker uit de oven en zet de oven op 100 graden. Schep de suiker schep voor schep in het eiwit, zodat elke schep wat tijd heeft om op te lossen.
 5. Als je alle suiker hebt opgelost in de eiwitten heb je een stevig schuim. Schep dit in de spuitzak.
 6. Vul 2 roosters uit je oven met bakpapier en spuit hier mooie kransjes op. Zorg dat er in het midden een kuiltje zit, waar je later de eitjes in kunt leggen.
 7. Zet de roosters met de kransjes in de oven, en laat het vervolgens 2 uur in de oven ‘drogen’ op 100 graden. Kijk tijdens het ‘drogen’ regelmatig in de oven of het niet te snel gaat of bruin wordt, sommige ovens gedragen zich namelijk anders dan Yvonnes oven ;).
 8. Haal de merengue kransjes van het bakpapier en vul ze met de chocolade-eitjes.

Variatietips

 • Natuurlijk zijn deze kransjes niet alleen geschikt voor Pasen, het is voor alle gelegenheden geschikt. Ook leuk voor kerst bijvoorbeeld!
 • Met een rond spuitmondje maak je heerlijke toefjes merengue die lekker zijn om als snoepje te eten of bij een dessert toe te voegen als extraatje.
 • Met merengue kun je ook een heerlijke schuimtaart maken. Deze zullen wij zeker nog een keer maken voor Happy Stekkie, dus houd ons in de gaten!
 • Voeg een kleurstof toe voor een leuk effect.

Hebben jullie nog tips? Dan horen we het natuurlijk graag! Smakelijk!

Paaskoeken van merinque DIY

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageer Crème brûlée met frambozen 15 april 2016 at 17:49

  […] van. Je klopt de eiwitten tot een mousse en voegt enkel 300 gram suiker toe. We maakten hier eerder merengue kransjes voor Pasen mee, maar je kunt er natuurlijk ook toefjes van maken en deze bij de crème brûlée serveren, een […]

 • Laat een bericht achter

  Close