DIY Lifestyle Oma's tips

Kerstspullen opruimen

30 december 2015

Met de kalkoen nog in de maag, glitters op het kussen en zere voeten van de veel te hoge hakken is er echt een einde gekomen aan de gezellige kerstdagen. En dus breekt ook de tijd weer aan om de kerstspullen naar zolder te brengen. En zoveel tijd als je gebruikt om je stekkie tot in de puntjes in kerstsfeer te brengen, zo weinig tijd willen wij altijd besteden aan het opruimen. Het liefst gooien we de boel in één hele grote doos en brengen we hem snel naar zolder (om het jaar erop 3 uur bezig te zijn met het ontklitten van de lampjes en je vingers open te halen aan de kapotte ballen). Maar dat kan anders…! Wij hebben 6 tips om snel, maar wel netjes, je kerstspullen op te ruimen.

Kerstspullen opruimenTip 1: Hang kransen op aan een hangertje.

Kerstkransen zijn echt van die ondingen als het om opruimen gaat. Bevestig daarom met wat ijzerdraad een hangertje aan de achterkant van de krans. Zo kun je hem makkelijk ophangen in bijvoorbeeld een oude kast. Om hem stofvrij op te hangen kun je het beste een gaatje knippen in de dichte kant van een plastic zak (zo lang we ze nog gratis krijgen moeten we ze maar goed gebruiken!) en  deze over het hangertje trekken. Knoop eventueel de open kant van de plastic tas dicht, zodat er echt geen stof bij de krans komt.

 

Opruimen kerstballenTip 2: Kerstballen in een eierdoosje

Berg je (kleine) kerstballen netjes op in eierdozen. Sorteer ze op kleur en ruim ze netjes op. Zo voorkom je dat de ballen stukgaan en kun je ze ook nog eens makkelijk stapelen. Markeer eventueel met een stift welke kleur kerstballen in welk doosje zit

 

 

Kerstballen opruimenTip 3: Berg alle onhandige en niet-standaard vormen op in een lege schoenendoos

Alles wat een onhandige vorm heeft en niet breekbaar is, kun je prima bij elkaar stoppen. Sorteer het wel een beetje en maak labeltjes aan de schoenendozen, zodat je volgend jaar makkelijk kunt terugvinden wat je wilt gebruiken.

 

Kerstspullen opruimen hacksTip 4: Rol je kerstlampjes om karton

De kerstlampjes blijven bij ons altijd het grootste probleem als het gaat om kerstspullen opruimen. Toch is er een manier waarmee je volgend jaar zonder ontklitten de lampjes weer kunt gebruiken. Wikkel ze om een stuk karton en bevestig het uiteinde en de stekker door ze om elkaar heen te draaien.

 

 

Opruimen na KerstTip 5: Maak een houdertje voor je overgebleven kerstpapier

Nog een aantal rollen kerst cadeaupapier over? Knip een wc-rolletje open en vouw hem om het kerstpapier heen. Het rolletje vouwt zich vanzelf strak om je papier en zal zich het komende jaar niet verroeren!

 

 

Kerstballen glitters opruimenTip 6: Berg glitterdecoratie apart op

Voorkom dat volgend jaar al je kerstspullen onder de glitters zitten en stop deze items in een plastic zakje voor je ze opbergt.

 

 

 

 

Ohja en dan nog een laatste tip: al die spullen die je dit jaar niet hebt gebruikt, die ga je volgend jaar ook echt niet gebruiken. Kijk kritisch naar je kerstspullen en durf van sommige spullen afscheid te nemen. Breng ze bijvoorbeeld naar de kringloopwinkel of rommelmarkt en maak iemand anders er weer blij mee. Zo. Blijven we toch nog een beetje in de kerstgedachte!

Succes met opruimen!

 

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close