DIY Lifestyle

Feestelijke kerstservetten vouwen

1 december 2022
Kerstservetten vouwen Kerstboom

Zoals jullie denk ik wel van ons verwachten doen we met kerst altijd ons best om de tafel zo feestelijk mogelijk te versieren. Alle kerstdecoratie wordt natuurlijk weer uit de kast getrokken. Niets is te gek en niets is feestelijk genoeg. Een leuke menukaart, gezellige kaarsjes en kerstballen, noem maar op… Of deze feestelijke Kerst strik om een mooie kerstkrans mee te versieren, of je stoelen, je bestek, je kerstboom. Maar nog feestelijker en een must-have aan de kersttafel: kerstservetten! Je kunt ze in allerlei patronen en maten kopen en gewoon neerleggen, maar je kunt ook zelf kerstservetten vouwen in de vorm van een kerstboom. In onderstaand filmpje zie je hoe je heel simpel een servet kunt vouwen in de vorm van een kerstboom. Als je alle stappen in dit filmpje volgt kan het haast niet fout gaan.

Bekijk ons filmpje om eenvoudig deze feestelijke kerstservetten te vouwen:

Stappen bij het kerstservetten vouwen

  • Neem een kerstservet die als hij helemaal uitgevouwen is ongeveer 40×40 cm breed is (of groter) en vouw deze twee keer dubbel. Als je papieren kerstservetten koopt zijn ze meestal al zo opgevouwen.
  • Leg de dubbelgevouwen servet diagonaal voor je met de open kant naar beneden.
  • Vouw nu stuk voor stuk de verschillende lagen van de servet naar boven, en zorg dat er steeds tussen de laag ongeveer 1 cm zit. Doe dit een beetje op het gevoel zoals in het filmpje.
  • Draai de servet om zodat het zojuist gevouwen gedeelte naar beneden ligt.
  • Vouw eerst de rechtse buitenste punt naar het midden en vervolgens de linkse punt eroverheen (of andersom natuurlijk 🙂 )
  • Draai de servet weer om en vouw de puntjes naar boven. Stop het tweede, derde, vierde en vijfde puntje onder de vouw erboven. Druk het een beetje aan zodat de vouwen er goed in blijven.
  • Zet de servet vervolgens rechtop op een bord en elk bord heeft zijn eigen kerstboom!

Hebben jullie nog leuke tips om kerstservetten te vouwen? Deel ze dan hieronder.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close