DIY Recepten

Kerst dessert 2019: zoete merengue kerstboompjes

13 december 2019
merengue kerst dessert

Wat vliegt de tijd he! Zo zitten we nog midden in de zomer en zo is het gewoon weer bijna kerst en staat 2020 al voor de deur. Time flies when you’re having fun… nou dat zeker 🙂 En met kerst in aantocht is iedereen natuurlijk de koelkast weer vol aan het laden om het perfecte kerstmenu op de tafel te zetten. Wij zelf ook. En of je nu een kerst dessert moet maken of gewoon een lekker tussendoortje, wij zouden Happy Stekkie niet zijn als we daar weer een leuke (en vooral LEKKERE!) tip voor hebben, namelijk deze overheerlijke merengue kerstboompjes. Super feestelijk en echt helemaal niet moeilijk om te maken. Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld ijs in chocolade. En wil je ook de tafel nog leuk aankleden? Kijk dan even dit filmpje om een matchende kerstboom servet te vouwen.

Wat heb je allemaal nodig voor dit kerst dessert?

– 300 gram suiker
– 5 eiwitten
– Suikerparels, wij kochten deze bij de Jumbo
– Spuitzak met spuitmondje in de vorm van een langwerpige driehoek

Hoe pakken we het aan?

1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
2. Verspreid de suiker over een bakplaat met bakpapier en zet het 5 minuutjes in de oven. Het wordt dan warm en smelt daarna dan beter in de eiwitten.
3. Doe de eiwitten in een kom en klop op een zachte stand tot er luchtbelletjes in zitten. Verhoog de stand vervolgens tot je een wit schuim hebt.
4. Haal de suiker uit de oven en zet de oven op 100 graden. Schep de suiker schep voor schep in het eiwit, zodat elke schep wat tijd heeft om op te lossen.
5. Als je alle suiker hebt opgelost in de eiwitten heb je een stevig schuim. Schep dit in de spuitzak.
6. Vul 2 roosters uit je oven met bakpapier en spuit hier mooie kerstboompjes op. Dit doe je door de brede kant van de driehoek onderop te houden en langzaam heen en weer te bewegen met de spuitzak, steeds groter uitlopend. Maak er daarna een paar kleine kuiltjes in waar je op een later tijdstip de parels in kan doen.
7. Zet de roosters met de kerstboompjes in de oven, en laat het vervolgens 2 uur in de oven ‘drogen’ op 100 graden. Kijk tijdens het ‘drogen’ regelmatig in de oven of het niet te snel gaat of bruin wordt, sommige ovens gedragen zich namelijk anders dan Yvonnes oven ;).
8. Haal de merengue kerstboompjes van het bakpapier en voeg de pareltjes toe. Als het niet goed vast blijft zitten kun je eventueel wat poedersuiker met water mengen zodat je je eigen ‘plak’ hebt.

En klaar is je overheerlijke kerst dessert. Wat zijn ze schattig he! Wil je nou nóg meer lekkers op tafel zetten voor de kerst, of ben je toch niet echt een liefhebber van merengue? Dan kunnen we jullie ook zeker dit kerstdessert aanraden.

kerst dessert merengue kerstboompjes

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close