Zoals jullie weten zijn wij dol op toetjes. Eigenlijk op alles wat zoet is. Aangezien we liefhebbers zijn van witte chocolade én van ijs, wilden we deze 2 combineren voor een lekker nagerecht. En ja hoor: dit toetje is echt onze favoriet!
Wat heb je allemaal nodig? (4 personen)
– 200 gr witte chocolade
– Een halve (of hele 😉 )bak vruchtenijs
– Twee grote lepels kokosolie
– Gehakte nootjes (bijvoorbeeld amandelen of hazelnoten)
Hoe pakken we het aan?
1. Schep een lepel ijs en doe dit in een plastic zakje. Rol het met je handen tot een mooi balletje. Maak er zoveel je nodig hebt. (Wij namen er 3 per persoon, maar dat was bij nader inzien wat veel :))
2. Vries de ballen een nachtje in.
3. Smelt de witte chocolade met de kokosolie, laat deze even afkoelen (niet te lang, dan wordt het weer hard!) en voeg er de gehakte nootjes aan toe
3. Haal de ijsbollen uit de vriezer en doop ze vervolgens in de afgekoelde gesmolten chocolade.
4. Vries ze vervolgens nog even in. Daarna zijn ze klaar om te serveren.
5. Serveer met wat slagroom, vruchten en eventueel een lekker knapperig koekje of merengue.
Variatietips:
– Doe hetzelfde, maar dan met vanille-ijs en melkchocolade, of met kaneelijs en pure chocolade, alle combinaties zijn mogelijk!
– Vervang de nootjes door kokosrasp
– Maak 3 verschillende variaties, met wat kleinere bollen: een trilogie van ijs-in-chocolade 🙂
Hebben jullie nog lekkere variatietips? Laat het ons weten!
1 reactie
[…] genoeg van. Een tijdje geleden plaatsten we al een heerlijke crème brûlée met frambozen en ijs in een jasje van chocolade, maar nu hebben we ook een heerlijk recept voor simpele tiramisu. Met slechts 10 minuten […]