Lifestyle Recepten

10 tips voor een geslaagde housewarming

8 januari 2020
Housewarming tips snacks hapjes

Heb je een nieuw huis? Dan is het tijd voor een housewarming! Want een nieuw huis moet natuurlijk wel goed opgewarmd worden. De nieuwe vloer, de bank, de zorgvuldig uitgekozen eettafel en stoelen en de helemaal opgeknapte tuin zijn er allemaal klaar voor. Voor de voorbereiding hebben we wat online inspiratie opgedaan om de housewarming tot een topfeestje te maken! We bedachten 10 handige housewarming tips en… een toepasselijke snack!

Housewarming hapje: Snackhuisjes

Bij een housewarming mogen lekkere en ook nog eens gezonde snacks niet ontbreken. We maakten daarom deze leuke snackhuisjes. En wat zien ze er schattig uit, om op te eten! Met slechts 4 ingrediënten tover je al een glimlach op de gezichten van jouw gasten. Wij gebruikten knakworstjes, kaas, komkommer en peterselie. Je kunt er allerlei variaties op maken, door bijvoorbeeld het dak van brie te maken, of de bodem van brood. Natuurlijk zijn er nog talloze andere heerlijke hapjes te bedenken voor op een housewarming. Belangrijk is dat je ze simpel en snel in elkaar zet, je wilt natuurlijk geen uren in de keuken staan. Hapjes met een prikkertje zijn vaak handig. Kies voor gezonde fruitspiesjes, tomaat-mozarella-basilicum-spiesjes of voor de simpele vette hap: bittergarnituur. En je kunt iedereen natuurlijk welkom heten met een heerlijk no-bake taartje (bijvoorbeeld voor als de oven er nog niet is..) Maar nu eerst 10 housewarming tips om jouw Happy Stekkie helemaal op te warmen.

10 housewarming tips:

1. Leuke uitnodiging.

Je kunt natuurlijk iedereen apart een uitnodiging sturen voor je housewarming, maar dat is een heel klusje. Maak daarom je eigen poster. Hiervoor zijn verschillende apps te vinden. Maak bijvoorbeeld een poster met een app en verspreid deze via whatsapp of e-mail.

2. Passende versiering.

Bij een housewarming wil je je huis gezellig maken. Met een bol touw en gekleurd papier kom je heel ver! Knip huisjes van het gekleurde papier en rijg het aan het touw. Echte housewarming slingers!

3. Bereid je hapjes voor.

Tijdens je housewarming wil je natuurlijk niet steeds in de keuken staan. Je wilt je lekker onder je gasten begeven en de show stelen met jouw mooie stekkie. Maak daarom zoveel mogelijk hapjes van tevoren klaar en presenteer ze op een buffettafeltje, met hapjes op grote schalen of etagères. Een etagère kun je ook simpel zelf maken door verschillende borden te pakken met daartussen een stevig glas. Het is ook leuk om grote borrelplanken te vullen, die zijn sowieso aan te raden als je spulletjes gaat inslaan voor je nieuwe stekkie.

4. Daar moet op gedronken worden!

Een bijpassend drankje mag natuurlijk ook niet ontbreken bij je housewarming.  Tip: maak je eigen Margarita bar waarin gasten zelf hun favoriete Margarita kunnen maken! Of een lekkere cocktail als welkomstdrankje. Een hele simpele: vul een champagneglas met een laagje Limoncello, schenk daarop prosecco, een framboosje uit de vriezer als ijsklontje en een takje munt als decoratie. Is érg lekker en ziet er super feestelijk uit.

5. Bescherm je meubels op een leuke manier.

Je meubels zijn natuurlijk supermooi, maar belangrijker is dat ze ook mooi blijven, en als je tip 4 goed op orde hebt, kun je hiervoor maar beter voorzorgsmaatregelen nemen. De makkelijkste manier is natuurlijk door een tuinfeest te geven. Maar je kunt ook een wit tafelzeil kopen waar iedereen met watervaste stift een leuk berichtje op kan schrijven. Je mooie tafel beschermd en je hebt ook nog eens een leuk aandenken!

6. Self service= top service.

Self service is misschien wel het belangrijkste op een housewarming. Anders ben je de hele avond alleen maar bezig met ober spelen. Zorg dat je bij binnenkomst iedereen aanwijst waar ze terecht kunnen, en het komt helemaal goed. Of vraag je broer/zus/buurmeisje/buurjongen om een avondje achter de ‘bar’ te staan.

7. De muzikale noot.

Zorg dat je van tevoren een goede playlist maakt. Op Spotify heb je zelfs housewarming playlists. Een aantal tips: Our House – Crosby, Stills, Nash & Young, Home – Edward Sharpe & The Magnetic Zeros, Een eigen huis – Rene Froger, Dotan – Home, The roof is on fire – Bloodhound gang. Je kunt op Spotify ook vragen of mensen van tevoren hun favoriete song aan jouw playlist toevoegen.

8. De activiteitencommissie.

Mocht je kletsen en dansen niet genoeg vinden op je housewarming, is een spelletje altijd leuk. Bijvoorbeeld Beerpong. Je hebt dan wel veel ruimte nodig zodat niet alles meteen kapot is.. Geen aanrader eigenlijk 😉 Wij zouden het vooral houden bij lekker kletsen en dansen.

9. De kater komt later.

Te veel gedronken? Maak een smoothie van kiwi en banaan of bak eieren, wat jij denkt dat je het beste aankan de volgende ochtend. De downward dog (yoga houding) of het uitzweten door te sporten zijn andere opties, maar misschien toch iets te actief na een super housewarming.

10. Origineel cadeautje.

Ben je zelf uitgenodigd op een housewarming? Cadeaubonnen doen het als cadeau natuurlijk altijd goed. Maar wat ook leuk is, is om allemaal kleine cadeautjes in een grote wekpot te doen. Bijvoorbeeld ingrediënten voor een appeltaart, schoonmaakmiddelen (als grapje), tuingereedschap, pasta-ingrediënten etc. Eventueel met een cadeaubon erin bijpassend bij de producten die je erin stopt.

Laat de housewarmers nu maar komen!

Meer housewarming tips kun je vinden op de site van Westwing, zij maakten een speciale housewarmingpagina. Heb je zelf housewarming tips? We horen ze graag!!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer Robbert Jan 30 oktober 2015 at 15:23

  Misschien ook een goede tip, je stoelen banken en vloeren beschermen. Beetje zonde als die meteen kapot zal zijn.

 • Reageer Persoonlijk housewarming cadeautje 1 februari 2016 at 19:29

  […] zelf een housewarming? Een tijd geleden gaf Yvonne een housewarming en zetten we hiervoor al 10 leuke housewarmingtips op een […]

 • Reageer Davey 21 september 2017 at 10:34

  Tegenwoordig is er bijna niet meer onder een housewarming uit te komen. Deze tips zijn zeker erg handig. Vaak wordt er ook een korte rondleiding gegeven, handig om hier vooraf ook een plan van aanpak over te maken 🙂

 • Laat een bericht achter

  Close