DIY Recepten

Gezonde snack: zelfgemaakte notenrepen

13 oktober 2016
Notenreep recept DIY

Jullie kennen deze zin vast wel wel: vanaf maandag begin ik! En dan gaat het eigenlijk altijd over afvallen. Toch wel iets waar wij ons zo nu en dan ook mee bezig houden, als we weer even wat kilootjes kwijt willen. De herfst is al begonnen, en voor je het weet gaan we de winter weer in. Het is altijd beter om de kilo’s daarvóór al een beetje kwijt te zijn, want de warme chocomel, pepernoten en glühwein komen er allemaal nog aan. Vandaar dat we op zoek gingen naar een gezonde snack. Deze zelfgemaakte notenreep is dat zeker, en hij is ook nog eens heel erg lekker! Zonder de tijd in de koelkast ben je er maar ongeveer 10 minuten mee bezig. Meer gezonde inspiratie? Kijk dan ook naar het recept dat we eerder plaatsen van frozen yoghurt repen.

Wat heb je allemaal nodig voor deze gezonde snack? (ongeveer 10 notenrepen)

– 80 gram wit sesamzaad (wij kochten dit bij de Xenos)
– 80 gram notenmix met pompoenpitten, zonnebloempitten, pijnboompitten (wij kochten dit ook bij Xenos)
– 80 gram havermout
– 7-8 eetlepels honing
– een pan
– een cakevorm
– bakpapier

Hoe maak je de notenrepen?

1. Verwarm 80 gram sezamzaad in een pan en roer goed door totdat ze een klein beetje bruin worden en gaan geuren. Doe het in een apart bakje.
2. Verwarm vervolgens in dezelfde pan de havermout ongeveer 4 minuten en roer goed door.
3. Voeg de notenmix toe en verwarm het geheel nog 2 minuten. Wederom goed doorroeren. Het kan lichtelijk gaan ‘ploffen’ als popcorn. Zodra dat gebeurt is het zeker lang genoeg.
4. Voeg het geroosterde sesamzaad toe en roer nog even goed door.
5. Neem de pan van het vuur en voeg tijdens het roeren de eetlepels honing toe. Je hoort het een beetje sissen maar dat hoort. Laat het vervolgens een beetje afkoelen.
6. Doe bakpapier in een cakevorm en schep het mengsel in de cakevorm. Klap het bakpapier om, zodat er bovenop ook bakpapier zit. Druk het goed aan met een glas of mok, of gewoon met je handen.
7. Zet het 1 uur in de koelkast en verwijder het bakpapier. Je gezonde snack is nu klaar om in repen te snijden!

Bewaar de repen in de koelkast in een afgesloten bakje, dan zijn ze ongeveer een week goed.

Variatietips

– Houd je niet zo van sezamzaad maar meer van noten? Verander dan de hoeveelheid sezamzaad of noten.
– In plaats van de notenmix kun je ook amandelen en walnoten vermalen en toevoegen.
– Voeg rozijnen toe, of een vleugje kokos.
– Smelt pure chocolade en doop de onderkant daarin.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer C. 21 oktober 2016 at 17:01

    jammie het klinkt heerlijk! ik ga het zeker een keer proberen!
    vraagje: ik eet nooit havermout, wat kan je in plaats daarvan gebruiken?

    • Reageer Happy Stekkie 23 oktober 2016 at 18:26

      Hi,
      Je zou de havermout natuurlijk kunnen vervangen voor andere ontbijtgranen (cornflakes, cruesli, brinta etc). De smaak van havermout is niet heel erg aanwezig, dus je zou het ook gewoon kunnen proberen :).
      Veel succes!

      Liefs,
      Yvonne en Anne

    Laat een bericht achter

    Close