Lifestyle Oma's tips

Geniet langer van je parfum

28 oktober 2015
Parfum spuiten

Voor alle tijden in het jaar, en alle bijzondere momenten, zouden wij wel een ander luchtje willen. Heerlijk fris en zoet in de zomer, wat zwaarder in de winter en sprankelend tijdens een avondje uit. Daar word je toch vrolijk van? En waar je nog vrolijker van wordt, is als deze parfum langer blijft zitten zodat je er langer van kunt genieten. Soms ruik je na een paar uur al helemaal niets meer. Maar hoe doe je dat? Iedereen heeft zo zijn gekke rituelen. Anne spuit bijvoorbeeld parfum in de lucht, en rent er vervolgens doorheen, Yvonne spuit graag heel haar sjaal vol, omdat het daar zo lekker blijft zitten. Maar wat zijn echte aanraders op parfum-gebied?

Wij zetten een aantal parfum-weetjes en tips op een rij.
1. Parfum kun je het beste bewaren op een droge, donkere plek, en beter niet in de badkamer. In de badkamer kan het vocht, de warmte en het licht de geur namelijk aantasten.
2. Goed verspreiden is belangrijk. Spuit de parfum daarom in de lucht en loop door het ‘wolkje’ parfum heen. Dat zorgt voor de beste verspreiding van de parfum.
3. Parfum blijft beter zitten op een warme huid. Vandaar dat het beter en langer ruikt in de zomer, maar ook dat we het over het algemeen op warme plekke spuiten zoals op je pols en in je hals. Dit heet ook wel de puls punten, waar je aderen dicht tegen de huid aan liggen. 
4. Parfum blijft niet goed zitten op een droge huid.
Smeer jezelf daarom eerst in met geurloze bodylotion. Je zult zien dat de parfum daardoor beter blijft zitten. Ook kun je wat vaseline op je pols smeren om het nog langer lekker te laten ruiken.
5. Spray de parfum meteen nadat je gedoucht hebt. Je poriën staan dan nog open, waardoor de parfum ook sneller zal intrekken.
6. In je haar ruik je parfum het langst. Spuit daarom een klein beetje in je haar, of spuit het in je haarborstel en borstel het haar er vervolgens mee. Dit kan geen kwaad, omdat het slechts een kleine hoeveelheid is.
7. Je voelt je vertrouwd bij jouw lekkere parfum. Het kan daardoor ook helpen om wat op je kussen te sprayen. Je valt dan rustiger in slaap.
8. Je kunt je kleding al naar je parfum laten ruiken voordat je de dag begint. Gebruik daarvoor stukjes verband (ja, verband uit de EHBO-koffer) waar je het geurtje op sprayt en bevestig deze aan een aantal hangertjes.

Bekijk op de site van Ici Paris XL de top 10 parfums op dit moment.

Heb jij nog goede parfum-tips of weetjes? Deel ze hieronder!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close