Oma's tips Recepten

Top-dessert na de bbq: deze feestelijke fruittaart!

6 mei 2021

Laatst gingen we gezellig met onze mannen barbecueën in de tuin van Yvonnes stekkie. Zodra het  mooi weer wordt, rennen wij namelijk het allerliefst direct naar de winkel voor een paar sateetjes, hamburgers en een flesje rosé en laten we de mannen de barbecue aansteken.  Omdat deze avondjes ook garant staan voor een veel te hoog aantal calorieën, wilden we op z’n minst een gezond toetje maken. Dan denk je natuurlijk al snel aan een fruitsalade, maar dachten: dát kan leuker! Dus maakten we deze fruittaart. Net als een gewone fruitsalade, is het even een snijklusje, maar het in elkaar zetten gaat vervolgens lekker snel. En je hebt meteen een echte gezonde eyecatcher op de tafel staan. In bovenstaand filmpje zie je hoe je de fruittaart maakt. En wil je het nog eens rustig nalezen? Dan vind je hieronder een korte omschrijving hoe jij zelf die fruittaart kunt maken. Én nog wat variatietips! Geen zin in gezond? Dan willen we jullie ook nog ijs in een jasje van chocolade en simpele tiramisu aanraden! 🙂

Wat heb je nodig voor de fruitsalade fruittaart?Fruit origineel

– 2 kiwi’s
– 2 watermeloenen
– 1 ananas
– 2 bananen
– zwarte bessen
– druiven
– aardbeien

Hoe maak je deze fruitsalade fruittaart?

1. Verwijder de schil van de watermeloen en snijd ui de eerste watermeloen de dikste plak voor onderop. Uit de tweede watermeloen kun je de plakken voor daarop snijden. Snijdt vervolgens de plakken in pizzapuntjes.
2. Verwijder de schil van de kiwi en de banaan en snijd dit in plakjes.
3. Verwijder de schil van de ananas en snijd deze in plakken. Pak vervolgens een vormpje waarmee je hartjes, of eventueel sterretjes uit de plakken snijdt.
4. Opbouwen maar! Pak een stevige ondergrond, een plank of grote schaal en begin met een laag kiwischijfjes, daar bovenop de grootste plak van de watermeloen en daarop de andere 2 plakken. Garneer de onderste laag met de ananas, de middelste laag met banaan afgewisseld met zwarte bessen, en de bovenste laag met gehalveerde druiven. Hierin kun je natuurlijk nog variëren! Voor bovenop gebruik je 2 gehalveerde aardbeien en een laatste hartje dat je op een sateprikker zet.
5. En serveren maar! 🙂

Fruitsalade origineelVariatietips voor de fruittaart

– Maak een kleinere fruittaart en gebruik i.p.v. watermeloen een andere meloensoort
– De hartjes van ananas kun je ook maken uit appel
– Gebruik ook exotisch fruit zoals passievrucht of mango, je taart krijgt dan een wat warmere uitstraling
– Mocht je dan toch ongezond willen doen: garneer de taart dan met stukjes chocolade, M&M’s, bonbons of kleine koekjes.
– En eigenlijk de belangrijkste tip: garneer met al het fruit dat je zelf het lekkerst vindt!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageer Barbecue dessert tip: s'mores, give us some more! 24 augustus 2016 at 17:09

    […] voor een aantal maanden in het schuurtje verdwijnt. Je kunt na een barbecue natuurlijk voor een gezond dessert gaan, maar als de barbecue na een heerlijk diner nog lekker aan het nasmeulen is pakken wij ook […]

  • Laat een bericht achter

    Close