DIY Recepten

Gezond het nieuwe jaar in met deze frozen yoghurt reep!

6 januari 2016

Allereerst willen we jullie natuurlijk een gelukkig, liefdevol, creatief én gezond nieuwjaar toewensen! Wij hebben het zeker naar onze zin gehad met oud en nieuw, jullie ook? Anne had een superleuk feestje in Nederland en Yvonne heeft met vrienden het nieuwe jaar ingeluid in Porto met een plein vol Portugezen. Super! Maar bij het nieuwe jaar horen natuurlijk goede voornemens. Eigenlijk zijn wij daar niet zo van, maar tóch triggert het ons elk jaar weer om vanaf januari weer eens gezond te gaan eten. Je kunt dus eigenlijk toch zeggen dat we beiden een goed voornemen hebben: gezond eten en het liefst ook nog een beetje afvallen. Dus gingen we op zoek naar een lekker én gezond tussendoortje. En die zijn er echt te veel om op te noemen! We kozen voor deze lekkere frozen yoghurt reep. Dit recept is perfect als tussendoortje, en er zijn echt héél veel mogelijkheden. Eet het wel als je thuis bent, anders ontdooit het :). Leuk weetje: er zit ook kokosrasp in, wat de stofwisseling en vetverbranding stimuleert.

Wat heb je allemaal nodig?

– 500 ml magere Griekse yoghurt
– 2 theelepels honing
– Cranberries
– Krenten
– Pure chocolade druppels
– Kokosrasp
(de hoeveelheid cranberries, krenten, pure chocolade en kokosrasp is naar wens, wat jij lekker vindt)

Hoe pakken we het aan?

4 hele simpele stappen:
1. Verspreid de yoghurt gemengd met de honing over een bakplaat of schaal. De honing zorgt ervoor dat de reep niet te zuur is.
2. Verspreid de ingrediënten over de yoghurt
3. Zet het 2 uur in de vriezer (ligt eraan hoe snel je vriezer dingen invriest)
4. Haal de plaat uit de vriezer en breek of snijd het geheel in stukjes. Tip als je gaat snijden: houd het mes eerst onder een warme kraan.

Tip: snijd de randjes eraf, deze vonden wij minder lekker.

Nog meer frozen yoghurt reep-ideetjes (te veel om op te noemen)

– Doe een klein beetje suikervrije siroop door de yoghurt, dat maak het geheel wat zoeter.
– Voeg pecannoten, walnoten of andere noten die je lekker vindt toe.
– Vervang de cranberries door ander fruit: mango, aardbeien, bosbessen, bramen, frambozen, noem maar op! Gebruik seizoensfruit, dan is het extra lekker. Let op dat je het wel heel klein snijdt, anders is het moeilijk eten.
– Bedenk wat jij lekker vindt bij yoghurt, en probeer het gewoon uit!

Vind je het héél lekker? Ga dan een keer naar de Yoghurt Barn. Daar kun je nog veel meer inspiratie opdoen!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Sanne 25 januari 2016 at 17:26

    Lekker, lekker, lekker! Mensen die zeggen dat ze niet van ijs en andere koude dingen houden, kijk ik verschrikt aan. Want zeg nou zelf: niets is lekkerder dan de hele winter door kunnen blijven eten met ijs. Dankje voor het recept!

  • Reageer Happy Stekkie 1 februari 2016 at 19:35

    Dat vinden wij nou ook! Heerlijk smullen het hele jaar door.
    Had je ons ijs in een jasje van chocolade al gespot, zeker ook aan te raden! https://happystekkie.nl/ijs-toetje/

  • Laat een bericht achter

    Close