DIY Lifestyle

8 Festival meeneemtips: diy muntjes zakje en meer!

12 juli 2016
Festival tasje muntjes

Zoals jullie misschien wel gezien hebben, zijn wij afgelopen weekend bij Concert At Sea geweest. Een superleuk festival! Jammer dat het weer een beetje tegenviel, maar dat kan de pret niet drukken. Het is altijd fijn om goed voorbereid naar een festival te gaan, en daarom hebben wij 8 héle handige meeneemtips voor je als je naar een festival gaat! Er zullen er vast een paar zijn die jullie al kennen, maar dan heb je in ieder geval een plek waar ze allemaal bij elkaar staan 🙂 Owja, en waar bewaar je nou die festivalmuntjes? Nou, in een diy festival munt zakje! Ook hiervan laten we zien hoe je het maakt.

Festival Meeneemtips

1. Een dopje van een fles. Als je een flesje water bestelt halen ze het dopje er namelijk vaak meteen vanaf. Zo kun je toch bijvullen.
2. Trek laagjes aan. Een afritsbroek is misschien over de top, maar denk vooral aan een hemdje, shirtje, vestje, jasje 🙂
3. Vergeet je poncho niet! Misschien gaat het niet regenen, maar dan is de poncho altijd handig om op te gaan zitten zodat je broek of rok niet vies wordt. Én het is heel licht.
4. Een sjaal, fijn voor als het wat kouder wordt ’s avonds, maar ook overdag als de zon écht hard schijnt als bandana.
5. Desinfecterende handgel, niet alle wc’s hebben standaard zeep helaas..
6. Mini-zonnebrand, ook als je smeert word je nog steeds bruin op een festival.
7. Zakdoekjes, wederom een minpuntje aan de wc: ze hebben niet allemaal wc-papier helaas, en mocht er nou heel ongelukkig een klodder mayo op je vestje terecht komen, heb je ook iets om het af te doen.
8. Een festival munt zakje, om al je muntjes op een overzichtelijke manier te bewaren, zie hieronder hoe je dat maakt.

Wat heb je nodig voor het festival munt zakje?

Creatief met stof benodigdheden– 2 verschillende stoffen: een voor de buitenkant en een voor de binnenkant. Afmeting 30cm x 30 is voldoende.
– Draad of touw, in een bijpassende kleur met een dikke naald waar het doorheen kan. Of een spijker waar je het aan vast kan maken om het door de gaten te rijgen.
– Een knoopje
– Een ontbijtbord en pen of stift
– Papier om een malletje te maken
– Een spijker en een hamer

Hoe maak je het festival munt zakje?

1. Pak de lappen stof en het ontbijtbord en trek op beide lappen de omtrek van het bord over.
2. Knip de ronde vormen uit het stof. Knip vervolgens het lapje van de binnenvoering nog iets kleiner dan de buitenvoering.
3. Knip een rond malletje en vouw dit precies 4x door het midden, zodat je 8 vlakken hebt. Leg de mal op de lappen stof en zet bij elk uiteinde van een lijn een stip.
4. Pak een hamer en spijker en sla gaatjes in de stof op de plek van de puntjes die je net gezet hebt.
5. Rijg vervolgens met een naald of een spijker het draad door de gaten. Let op: begin van buiten naar binnen zodat uiteindelijk beide uiteinden aan de buitenkant uitkomen. Trek het draad aan zodat je een zakje krijgt.
6. Bevestig vervolgens de knoop tussen de twee uiteinden. Hier kun je het draad gemakkelijk omheen wikkelen.

Happy Stekkie op festival

En klaar is je festival muntjes zakje 🙂

 

Veel plezier ermee! Heb jij nog goede tips? Deel ze gerust hieronder!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close