DIY Lifestyle

Persoonlijke krijtbord placemats

15 mei 2016
DIY Placemat Krijtverf

Als echte gezelligheidsmensen vinden wij het heel leuk om lekker met vrienden uitgebreid te koken en eten. Yvonne heeft zelfs een heuse ‘eetclub’ en Anne heeft ervaring met het koken voor 12! man. Wij zouden Happy Stekkie niet zijn als we bij zo’n etentje het liefst de eettafel pico bello aankleden. Het is superleuk om een persoonlijke touch aan deze aankleding te geven. Daarom bedachten wij deze persoonlijke krijtbord placemats waar je ieders naam op kunt schrijven.

Wat heb je nodig voor de krijtbord placemats?

– Plankjes. Wij kochten bij de bouwmarkt een grote plank en lieten deze in plankjes van 40 cm x 60 cm.
– Krijtbordverf
– Een kwast
– Krijtjes

Hoe maak je de krijtbord placemats?

Écht supersimpel in slechts 2 stappen:
1. Schilder de plankjes met de krijtbord verf en laat het drogen. Herhaal dit voor de zekerheid 4 keer. Zorg dat je er papier of kranten onder legt zodat het niet afgeeft.
2. Eenmaal droog? Schrijf dan de naam of een persoonlijke boodschap op de plankjes met krijt. Je hebt naast wit krijt ook krijt in leuke kleurtjes, bijvoorbeeld bij de Action.

Variatie-tips voor de krijtbord placemats:

– Je hoeft niet perse de naam van de persoon op de placemat te schrijven, het is bijvoorbeeld ook leuk om het menu op de placemat te schrijven of een persoonlijke boodschap. Ook het tekenen van een bord met bestek op de placemat ziet er heel leuk uit.
– Versier de placemat met leuke strikjes of stukjes stof, voor een vrolijke uitstraling.
– Houd de rand van de placemat vrij van krijtverf, zodat je naast de krijtverf ook een rand van hout ziet. Dit kun je doen door de rand met schilderstape af te plakken.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageer Schuifdeuren leiderdorp 20 mei 2016 at 12:47

    Wat een fancy idee!

  • Laat een bericht achter

    Close