DIY

DIY krukje

16 augustus 2015

Yvonne heeft net een nieuw stekkie en bij een nieuw huis horen natuurlijk leuke accessoires. We waren op zoek naar een leuk krukje/bijzettafeltje, altijd handig voor als er visite komt! Yvonnes interieur bestaat uit veel grijstinten en natuurlijke materialen, dus beton leek ons het ideale materiaal.

Het ziet er niet zo uit, maar dit DIY project is echt ongelofelijk makkelijk te maken en het gaat super snel! En alles wat je nodig hebt is cement, een bezemsteel en een likje verf.

Wat heb je allemaal nodig?

– Cement. Wij hebben snelbeton gebruikt (je moet dan wel echt snel roeren en snel de poten erin doen, het is namelijk zo droog, wat de naam dus ook al zegt…) Je hebt ongeveer 2 kg (dun zitvlak) tot 4 kg (dikker zitvlak) nodig. Afhankelijk van grootte van de emmer.
– Een kunststof emmer
– Een bezemsteel
– Witte houtverf
– Plastic flesje

Hoe ga je te werk?

IMG_03361. Zaag de bezemsteel in 3 gelijke stukken.

2. Maak het cement klaar in de emmer volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Zorg ervoor dat je goed tegen de emmer tikt (eventueel met een schuurmachine) om alle lucht uit het cement te krijgen.

3. Duw de 3 ‘poten’ in een driehoek in het cement en wacht tot het droogt. Zodra het cement droog is kun je het krukje uit de emmer halen. Daarna kun je zacht de randen met een schuurpapiertje (korrel 120) afschuren. Eigenlijk is het nu al af.

IMG_03684. Voor een mooie finishing touch kun je de poten voor een deel wit schilderen. Hier hebben we een hele simpele tip voor. Snijd een plastic flesje door de helft, giet er de verf in en ‘dip’ de poten tot zo’n 5 cm hoog in de verf.

En klaar is je superhippe krukje! Je zou zo zeggen dat hij uit een designwinkel komt, maar in werkelijkheid maak je hem zelf voor een paar euro!

Variatie-tips: Je zou de poten eventueel van ander materiaal kunnen maken, bijvoorbeeld van steigerpijpen, dikke houten takken (wel stevige!) of oude stoelpoten van een antieke stoel. We zijn benieuwd naar jullie creaties!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close