DIY Lifestyle

Feestelijke DIY kerstboom

13 december 2015
DIY Kerstboom van hout

Hebben jullie de kerstboom al gezet? Wij wel. Maar wil je geen kerstboom, maar wel de kerstsfeer? Of wil je gewoon een extra kerstboom? Dan hebben wij een superleuke tip, namelijk een DIY kerstboom om op te hangen. Deze kun je zelf maken en vervolgens ophangen aan de muur. Super sfeervol en wederom simpel te maken!

Wat heb je allemaal nodig?

– Een bol touw
– Mooie takken (deze kun je zoeken in het bos maar zijn ook te koop bij tuincentra)
– Een zaag
– Tape
– Kerstballetjes en eventuele andere versiersels
– Een ster voor de piek, maar je kunt ook een kerstbal als piek gebruiken bijvoorbeeld

Hoe ga je te werk?

1. Leg alle takken boven elkaar op een rijtje, van groot naar klein. Wij gebruikten 10 takken waarbij de kortste tak 10 cm is en de langste 60 cm.
2. Plak er een stuk tape overheen om de vorm van de kerstboom te bepalen, en zet streepjes waar de takken afgezaagd moeten worden om deze vorm te krijgen.
3. Zaag de takken op de goede lengte en leg ze weer terug op de goede plek.
4. Knip een stuk touw af dat twee keer zo lang is als hoe lang je je boom wilt hebben. Maak het touw nog niet langer omdat je er ook in gaat knopen. Vouw het touw dubbel en maak bovenin een knoop, waar je de kerstboom uiteindelijk aan kan hangen. Bevestig aan die knoop ook de ster of een andere piek.
5. Maak de takjes stuk voor stuk aan beide touwen vast, begin bovenaan. Zorg dat er steeds ongeveer evenveel cm tussen de takjes zit. Bij deze boom is het ongeveer 6 cm.
6. Leg de kerstballetjes op de plek waar je ze wilt hebben, tot je het er mooi uit vindt zien. Maak de kerstballetjes vervolgens vast met haakjes of garen.

Bij de laatste stap hoef je alleen nog maar een mooi plekje uit te zoeken, en jouw DIY kerstboom hanger is klaar. Wat vinden jullie? Je krijgt toch spontaan zin in de kerst?

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageer Feestelijke DIY kerstboom 2 20 december 2015 at 12:05

    […] week plaatsten we al een superleuke feestelijke DIY kerstboom om op te hangen. Maar wij kunnen niet genoeg krijgen van al die heerlijke kerstversiering. Vandaar […]

  • Laat een bericht achter

    Close