DIY Lifestyle

Superhandige diy kapstok met wasknijpers

18 februari 2016
DIY kapstok met wasknijpers

Zoals jullie weten zijn wij altijd op zoek naar handige en leuke dingen voor in huis die ook nog eens simpel te maken zijn. En ja hoor, we hebben er weer een voor jullie: een superhandige en leuke diy kapstok met wasknijpers! Waar wasknijpers al niet handig voor kunnen zijn.. Je kunt deze kapstok gebruiken voor je keukenhanddoeken, maar ook om bijvoorbeeld wenskaarten of notities aan op te hangen, of zelfs een weekmenu (met 7 wasknijpers 😉 ). Mogelijkheden genoeg dus! In 2 simpele stappen heb jij hem in no-time in elkaar gezet.

Wat heb je allemaal nodig?

– Een plankje. Dit kan van steigerhout, maar je kunt ook een hoge plint gebruiken of een andere plank die je mooi vindt.
– Wasknijpers (bepaal zelf hoeveel ‘haakjes’ je wilt hebben.
– Secondelijm die geschikt is voor hout.
– Ophanghaakje en spijker om het op te hangen.

Hoe pakken we het aan? (slechts 2 stappen!)

1. Bevestig de wasknijpers op een gelijke afstand van elkaar aan het plankje. Voor een speels effect kun je het op gevoel doen, ben je wat meer secuur kun je er eerst een meetlint bijhouden.
2. Bevestig aan de achterkant een ophanghaak en hang de diy kapstok op waar je wilt.

Variatietips

– Verf het plankje eerst in een kleur die je mooi vindt.
– Maak het plankje groter en beschilder het met krijtverf, zo kun je én dingen ophangen en iets opschrijven.
– Decoreer de wasknijpers met washi-tape voor een vrolijk effect. Dit kan de kapstok wel druk maken, maar het is net waar je van houdt!
– Heb je een houten schuur of kast die best wel een leuk detail kan gebruiken? Bevestig de wasknijpers dan rechtstreeks op het voorwerp.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close