DIY

Een houten hart. Of toch wol?

5 augustus 2015

Voor de muur in Anne’s gang zochten we nog een leuke, gezellige binnenkomer. Zoiets waarbij mensen meteen denken: wat een gezellig stekkie! Wij houden beiden van robuuste materialen, dus die wilden we ook graag terug laten komen. Bovendien moest het niet al te moeilijk zijn om in elkaar te zetten, maar we verwachten wel een top resultaat natuurlijk :). En wat is nou robuuster materiaal dan pallethout en wol? Daarvan kun je een mooie eyecatcher maken, een hart van hout! Of toch wol?

Wat heb je allemaal nodig?
– Een pallet met plankjes die je zelf mooi vind
– Een zaag
– Een houten latje
– 6 schroefjes
– Kleine spijkertjes (minimaal 70 stuks)
– Een hamer
– Een bolletje wol of ander draad naar keuze

Houten Hart DIY

Hoe ga je te werk?
1. Zaag 3 palletplankjes op dezelfde hoogte (deze is ongeveer 40 cm) en leg de 3 plankjes naast elkaar. Bevestig deze aan de achterkant aan elkaar met houten latjes. Deze kun je per latje op 3 plaatsen bevestigen aan de plankjes met schroefjes.

2.
Teken met potlood een hart op de voorkant. Tip: wil je een gelijkzijdig hart? Vouw dan een papiertje dubbel en teken een kant van het hart. Knip dit uit en vouw het papiertje open. Je kunt dit als omtrek gebruiken. Sla op ongeveer 1 cm van elkaar kleine spijkertjes in de omtrek van het hart. Let erop dat je niet midden in de scheiding tussen twee planken uitkomt, dan verdwijnt het spijkertje :). Gum voorzichtig de potloodstreepjes uit.

3. Bevestig het begin van de bol touw aan een spijkertje met een knoop. Ga van spijkertje naar spijkertje met het touw, kriskras. Zorg dat je de eerste ronde alle spijkers eenmaal omwikkeld hebt. Daarna kun je willekeurig nog een rondje doen. Vul lege gaten op door naar een spijkertje in de buurt te bewegen. Als jij het resultaat mooi vindt, knip het touw dan af en bevestig het voorzichtig aan het laatste spijkertje met een simpele knoop.

4. Maak van 2 spijkers naast elkaar op de achterkant, met daartussen een draadje of een ijzerdraadje een eigen ophang-systeem.IMG_9340

En klaar is Klara! We verbaasden ons hoe gemakkelijk het ging, het was zo gepiept. Pas wel op dat het touw niet wegglipt terwijl je bezig bent, het zou kunnen dat je dan helemaal opnieuw moet beginnen!

Variatie-tips: Je zou het pallet-hout ook zelf een kleurtje kunnen geven of in de beits kunnen zetten, helemaal hoe jij het mooi vindt. Of je neemt als basis hartboard van de bouwmarkt, mogelijkheden genoeg!

Inmiddels hangt het hart te shinen bij Anne in de gang, wat vinden jullie ervan?

 

 

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Afdrukken op hout - Je eigen appelkratje! - Happy Stekkie 27 augustus 2015 at 15:34

    […] Je kunt ook een houten bord maken en hier een foto op afdrukken, de foto kun je ook in kleur afdrukken. Als je het principe dus […]

  • Reageer Afdrukken op hout 4 september 2015 at 18:06

    […] Je kunt ook een houten bord maken en hier een foto op afdrukken, de foto kun je ook in kleur afdrukken. Als je het principe […]

  • Laat een bericht achter

    Close