DIY Lifestyle

DIY fotoslinger: een musthave voor aan je muur

7 september 2016
Creatief met foto's Fotoslinger DIY

Als er één in ding is waar wij echt van houden, dan zijn dat foto’s. Je kunt er je mooiste, leukste, raarste en meest indrukwekkende momenten mee vastleggen en daarna nogmaals heerlijk nagenieten, superhard lachen of een traantje wegpinken. Niets is zo persoonlijk als je eigen foto’s. Daarom zijn wij ook superblij met onze nieuwe aanwinst: een fotoprinter van Canon! We lieten jullie eerder al op Facebook weten dat we dit supercadeau gekregen hebben en er heel veel leuke DIY-dingen mee gaan doen. Het fijne van deze printer is dat je rechtstreeks vanaf je mobiel kunt printen, superhandig. Vandaag delen we ons eerste project, een DIY fotoslinger! Simpel en snel, en als je geen fotoprinter hebt laat je gewoon een aantal van je favoriete foto’s ergens anders afdrukken. Benieuwd naar andere leuke fotoprojecten? Houd Happy Stekkie dan goed in de gaten.

Wat heb je nodig voor deze DIY-fotoslinger?

– Een selectie van je allermooiste foto’s natuurlijk! Wij maakten deze slinger van een supermooie reis die Anne samen met Pim heeft gemaakt naar Zuid-Afrika. En het was nog érg moeilijk om hier een goede selectie uit te maken, want als je eenmaal naar Zuid-Afrika bent geweest heb je alleen máár mooie foto’s. Wij gebruikten 4 foto’s en één tekst die je elk 2 keer moet (laten) afdrukken (voor- en achterkant).
– Fotopapier en een fotoprinter. Of natuurlijk de kant-en-klare printjes die je ergens laat maken.
– Een schaar en een zwarte stift
– Plak/prit
– Dun ijzerdraad en een pen
– Een mooi ophanglint
– Een naald

Hoe maak je deze DIY-fotoslinger?

1. Print je foto’s of laat ze ergens afdrukken. Het liefst al met een zwarte ronde Fotoslingerrand eromheen, zodat je het gemakkelijk uit kunt knippen. Lukt dat niet? Pak dan een mok of glas om de ronde vorm af te tekenen op het fotopapier.
2. Knip de rondjes uit en plak degene met dezelfde foto met de achterkanten aan elkaar, zodat wanneer de slinger draait je de foto altijd blijft zien. De zijkanten kun je nog bijwerken met zwarte stift, omdat de zijkant van het papier nog wit is.
3. Maak om de foto’s aan elkaar te bevestigen kleine rondjes van dun ijzerdraad, door het ijzerdraad om een pen te wikkelen. Maak vervolgens boven en onderaan de foto een gaatje met een naald, waar de rondjes van ijzerdraad doorheen passen. Bevestig ze daar ook mee aan elkaar. Onderaan de slinger hoef je geen rondje van ijzer te maken, bovenaan wel.
4. Bevestig aan het bovenste ringetje een lint waar je de fotoslinger mee op kan hangen.
5. Nu alleen nog een mooi plekje zoeken, en klaar is je fotoslinger!

Variatietips

– Maak de fotoslinger niet in de vorm van rondjes, maar van vierkantjes of ruitjes
– Gebruik i.p.v. de ijzeren ringetjes lint om de foto’s aan elkaar te bevestigen, je kunt de foto’s ook aan het lint bevestigen door het lint tussen de voorkant en achterkant vast te plakken, dus eigenlijk de foto’s op het lint te plakken
– Maak de fotoslinger een stuk langer, je kunt hem ook helemaal van het plafond naar beneden laten lopen
– Kies voor een horizontale i.p.v. een verticale slinger, ook leuk voor feesten en partijen 🙂
– Geef een fotoslinger cadeau! Je kunt hem helemaal klein ‘vouwen’ en in een leuk doosje doen, super persoonlijk en leuk. Ook leuk voor een housewarming bijvoorbeeld, eventueel samen met dit leuke cadeautje dat we eerder maakten

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close