DIY

DIY bloembollen in beton

23 februari 2021
Bloembollen in beton

Het lijkt wel weer lente! Hoewel het nog maar februari is, hebben wij helemaal zin om het voorjaar weer in huis te halen. Dat kan natuurlijk op allerlei manieren, maar wat vrolijke bloembollen op je tafel doen het altijd goed! Het duurt nog even, maar ook als paasdecoratie.

Wij maakten daarom deze prachtige bloembollen, gewikkeld in een ‘jasje’ van beton. Gezellig in je eigen huis, maar ook erg leuk om weg te geven. Als jullie ons een beetje volgen, weet je dat wij niet houden van ingewikkelde projecten, of projecten waar je allerlei exotische spullen voor nodig hebt. Deze bloembollen in beton zien er misschien wat ingewikkeld uit, maar laat je niet afschrikken, het is heel erg makkelijk om zelf te doen en de meeste spullen heb je waarschijnlijk al in huis.

Wat heb je allemaal nodig voor deze bloembollen in beton?

 • Een pot vrolijke voorjaarsbollen (de online keuze is in deze DIY bloembollen betontijd van het jaar reuze! Kijk bijvoorbeeld maar eens op de website van Bakker.com)
 • (nat) mos uit de tuin of het bos
 • Binddraad
 • Rolletje verband
 • Pakje cement (pas op met snelcement, dan moet je erg opschieten!). Je hebt ongeveer 500 gram nodig
 • Eventueel wat (paas)decoratie: veertjes, eitjes etc.

Hoe maak je deze bloembollen in beton?

 1. Klop de bloembollen en het mos goed los, zodat er geen grond meer aan zit
 2. Spuit het mos en de bollen met een plantenspuit nat
 3. Neem een plukje mos en wikkel dit met staaldraad om de bloembol. Het komt allemaal niet zo nauw en het staaldraad zie je straks toch niet meer.
 4. Knip het rolletje verband in de gewenste dikte en knip er stukken van ongeveer 20 centimeter van.
 5. Maak ongeveer 500 gram cement aan met water. Neem ongeveer de dubbele hoeveelheid water dan is aangegeven op de verpakking. Eventueel kun je gaandeweg wat water toevoegen als het beton te dik wordt.
 6. Doop een stuk verband in het cement en wikkel om het mos heen. Eventueel herhalen om de hele bol te bedekken. Doe dit voor alle bollen en laat ze drogen op wat oude kranten.
 7. Als de bollen gedroogd zijn kun je ze op een plank zetten of indien gewenst vastlijmen.
 8. Decoreer met wat veertjes en eitjes.

Zeg nou zelf, hier krijg je toch het voorjaar van in je bol? En nu we toch bezig zijn met bollen waar mooie bloemen uit komen, er zijn ook pitten waar planten uitkomen! Check hoe je je eigen avocadoplant kun kweken!

DIY bloembollen in beton

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reageer Cynthia Buys 17 februari 2018 at 11:38

  Hallo!
  Wat voor cement gebruiken jullie hier? Ik had op aanraden van iemand zandcement gebruikt en dit erg verdund. Vetband er door en omwikkeld. Word echter niet hard.

  • Reageer Happy Stekkie 24 maart 2018 at 10:38

   Hallo Cynthia,

   Sorry, we hebben je vraag helemaal over het hoofd gezien! Wij gebruikten een kleine verpakking snel cement. Dat is snel drogend cement. We hopen dat het je inmiddels gelukt is en zo niet dat je deze tip nog kunt gebruiken!

   Succes!

   Liefs,
   Anne en Yvonne

  Laat een bericht achter

  Close