Recepten

Origineel dessert voor Pasen 2021: Een gevuld chocolade-ei

30 maart 2021
Recept voor origineel dessert Pasen no-bake pasen

no-bake taartje pasenHet is alweer bijna Pasen! De Paastak, eieren en veertjes staan weer op de tafel. Maar ook lekkere recepten horen er zeker bij. Net als alle feestdagen is Pasen weer een perfecte gelegenheid om ongegeneerd allerlei zoete en lekkere dingen te eten. Iedereen doet het toch? 😉 Ben je nog op zoek naar een origineel dessert voor Pasen? Wij maakten een heerlijk toetje, no-bake, en geheel in paasstijl is dat natuurlijk in de vorm van een ei. Met lekker veel chocolade, en een heerlijke monchou-slagroom-citroen vulling. Echt genieten! En het is nog een simpel no-bake paasrecept ook, wat wil je nog meer?

Wat heb je allemaal nodig voor dit originele dessert voor Pasen? (voor 8 gevulde Paaseieren)

 • 8 holle chocolade-eieren. Overal zijn rond deze tijd holle chocolade eieren in allerlei formaten te koop. Bijvoorbeeld bij de plaatselijke chocolade-winkel.
 • Voor het ‘eiwit’: 200 gram monchou, 200 gram slagroom, 80 gram witte basterdsuiker, 1 citroen, 3 blaadjes gelatine
 • Voor het ‘eigeel’: 200 gram roomboter, 100 gram kristalsuiker, 1 citroen, 1 blaadje gelatine, 1 ei

Het kan zijn dat je wat mengsel overhoudt, dat ligt namelijk ook een beetje aan de grootte van de Paaseieren. Het is natuurlijk ook leuk om het in wat grotere Paaseieren te doen.

Recept voor origineel dessert voor Pasen

  1. Snijd de bovenkant van de chocolade-eieren af en brokkel het vervolgens verder af. Bewaar de afgebrokkelde stukjes chocolade voor garnering. Rasp van de onderkant een klein stukje af, zodat ze rechtop kunnen blijven staan.
  2. Maak nu het ‘eiwit’: Klop de slagroom stijf en voeg de basterdsuiker toe. Rasp 1 citroen, knijp het sap eruit en verwarm het sap en de rasp in een pannetje. Haal het pannetje van het vuur en los er 3 blaadjes gelatine in op. Klop de roomkaas goed romig en roer het citroenmengsel door de roomkaas. Voeg ook de opgeklopte slagroom toe. Verdeel het mengsel over de eieren, om dat netjes te doen kun je het beste een spuitzak gebruiken. Plaats het geheel minimaal anderhalf uur in de vriezer.
  3. Dessert pasen monchouMaak nu het ‘eigeel’: Rasp 1 citroen en knijp het sap eruit. Verwarm de boter au bain marie en voeg beetje bij beetje de suiker, citroensap en de rasp toe. Roer hier vervolgens een gekopt ei door, en blijf goed roeren tot het dikker wordt. Doe 100 gram van het mengsel in een schaaltje en meng hierdoor de gelatine tot deze is opgelost. Voeg eventueel een drupje gele kleurstof toe.
  4. Haal de eieren met het ‘eiwit’ uit de vriezer en schep er een klein schepje uit, in het midden. vul dat gedeelte met het ‘eigeel’.
  5. Serveer op een mooie schaal, bijvoorbeeld deze Paasschaal van Blond.

En je no-bake dessert voor Pasen is klaar! Heerlijk toch? Nu alleen nog even lekker smikkelen :). Natuurlijk hebben we nog meer tips voor Pasen. Maak bijvoorbeeld deze merengue kransjes of vouw een leuke paasservet!
no-bake pasen

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close