DIY

Creatief met de Pickwick vragen

1 augustus 2016

Pickwick thee vragen DIYWij zijn echte theeleuten. Het liefst brengen wij de hele dag door met een flinke warme mok thee in de hand (zoals alleen vrouwen dat kunnen: weggedoken in een heerlijke warme trui met je handen helemaal om de kop geklemd). Wij zitten overigens al maanden aan de Winterglow thee van Pickwick (het is zomer, we weten het) en een tijdje geleden ontdekten we de leuke gespreksvragen die aan het theelabeltje hangen. Soms vragen waar je wel een paar uur over kunt lopen denken (‘Wat zou jij doen als je voor één dag onsterfelijk bent?’ of ‘Wat zou je uitvinden als alles mogelijk was?’). En zo begonnen we labels te sparen, want, daar moet je toch wat mee kunnen…! En voilà, een paar kopjes thee verder was het idee van een hangend gespreks-/denkboekje geboren.

Wat heb je allemaal nodig?

  • Zoveel mogelijk theelabeltjes met Pickwick vragen
  • Leuke labels (wij gebruikten deze labels van de Bruna)
  • Een sleutelhangerring die makkelijk open kan
  • Een stukje touw

Hoe maak je het?

  1. Verzamel de leukste vragen
  2. Plak ze op de labels
  3. Decoreer naar eigen inzicht
  4. Hang alle labels aan de ring

Nou… dat had je waarschijnlijk zelf ook kunnen bedenken 🙂

Wat kun met de Pickwick vragen?

Kalender Pickwick vragenNatuurlijk zijn de mogelijkheden eindeloos, maar hierbij een paar ideetjes.

Kalender
Yvonne heeft er een kalender van gemaakt, met voor elke dag een nieuwe vraag. (Helaas had ze nog geen 365 labels, dus die mag nog even doorsparen).
Denkboekje
Anne heeft de labels in het toilet hangen, zonder datum. In plaats van de wazige boekjes die je weleens tegenkomt op het toilet kun je nu tijdens een bezoekje antwoorden bedenken op de (soms best diepgaande) vragen.
Kennismakingsspel
Je kunt het ook gebruiken als kennismakingsspel, of als je tijdens een gezellig avondje met vrienden elkaar beter wilt leren kennen.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close