DIY Recepten

Onze favo zomerhit: cocktailijsjes!

17 augustus 2016
IJscocktails Tequila

Je hebt ze in alle soorten en maten en in superveel kleuren en smaken. Wij vinden het niet alleen iets voor de zomer, maar voor ALTIJD. En we zijn er heel erg dol op: IJSJES! Zo plaatsten we eerder al ijs-in-chocolade en yoghurt ijsjes. Toen we erachter kwamen dat we deze ijsverslaving ook nog konden combineren met een andere favoriet, namelijk cocktails, waren we verkocht! Als je het ons vraagt, Cocktailijsjes wordt het helemaal: het is heerlijk, lekker koud en ideaal op feestjes want je kunt ze vooraf al maken! En aangezien het nu zo’n lekker weer is buiten hebben we maar meteen deze tequila sunrise variant gemaakt. Lekker kleurrijk, simpel en om je vingers bij af te likken. Ben je na dit recept net zo dol op deze cocktailijsjes als wij? Dan vind je hieronder ook nog een aantal variatie-tips!

Welke ingrediënten heb je nodig voor de cocktailijsjes? (porties aanpassen op grootte van ijsjesvorm)

– Ijsjesvorm
– 160 ml Ananassap
– 80 ml tequila
– 1 theelepel grenadine
– Ananas

Hoe maak je cocktailijsjes?

1. Pureer een schijfje ananas per ijsje en meng dit met het ananassap en de tequila. Doe er vervolgens per ijsje een theelepel grenadine bij, het liefst onderin voor het kleureffect, maar je kunt het ook mengen met de rest.
2. Doe het mengsel in de ijsjesvorm, zet het in de vriezer en wacht een paar uurtjes.
3. Haal de ijsjesvorm uit de vriezer en haal de ijsjes eruit: smullen maar!

Variatie-tips!

Tequila Sunrise ijsje– Mojito cocktailijsje: stamp 1 takje munt, 0,5 limoen en 2 theelepels rietsuiker fijn, en voeg dan 100 ml rum en 125 ml spa rood toe. Vries het vervolgens in.
– Sex-on-the-beach cocktailijsje: hierbij meng je 60 ml vodka, 60 ml perzik likeur, 60 ml sinaasappelsap en 60 ml cranberrysap. En invriezen maar.
– Strawberry daiquiri ijsje: stamp 6 aardbeien fijn, en meng hier 120 ml rum, 30 ml cointreau, 45 ml sinaasappelsap en 2 theelepels rietsuiker doorheen. Natuurlijk ook hierbij invriezen :).
– Limoncello cocktailijsje: meng 90 ml water, 2 theelepels suiker, 70 ml verse citroensap en 40 ml limoncello en vries in.
– En nog véél meer andere cocktails. Belangrijk is dat je de likeur altijd mengt met een sapje, water of een andere (fris)drank, omdat het anders niet bevriest!
– Nog een niet héél creatieve tip: je kunt de ijsjes ook kant en klaar kopen in sommige drankenwinkels.

Let op: de hoeveelheden van de ingrediënten in bovenstaande cocktailijsjes kun je zelf aanpassen naar hoe jij het lekker vindt. Pas het wel aan vóór je het invriest ;).

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close