DIY Recepten

Chocolademelk sticks: lekker voor jezelf én leuk als cadeautje

21 september 2019

Vandaag is de herfst weer begonnen! Dat betekent weer lekkere avondjes op de bank met kaarsjes aan 🙂 Een kop warme chocolademelk erbij is dan echt heerlijk. Uiteraard weer niet de gezondste keuze, want gemberthee of verse muntthee zijn ook opties, maar wel een lekker verwenmomentje. Daar houden we wel van. Je kunt chocolademelk natuurlijk kant en klaar kopen, maar het kan ook met een chocolademelk stick die oplost in de melk. En wij zouden Happy Stekkie natuurlijk niet zijn als we die simpel en leuk zelf kunnen maken. Bekijk nu het filmpje hoe we zelf chocolademelk sticks maken, lekker voor jezelf én leuk als cadeautje!

Wat heb je allemaal nodig? (5 chocolademelk sticks)

– Een grote reep chocolade (smaak naar wens)
– Lekkere zoete nougat nootjes of spikkels voor bovenop (of iets anders dat je heel lekker vindt)
– 5 Houten stokjes of lepeltjes
– Lege plastic eierdoos of borrelglaasjes

Hoe pakken we het aan?

1. Laat de chocolade au bain marie smelten.
2. Maak de plastic eierdoos schoon, en giet de gesmolten chocolade in de vorm. Beweeg de vorm zachtjes heen en weer zodat de luchtbubbeltjes uit de chocolade gaan.
3. Strooi de nootjes of spikkels bovenop de gesmolten chocolade.
4. Laat het even afkoelen en doe de stokjes of lepeltjes erin. Als je dit te snel doet blijven de stokjes niet staan.
5. Zet de eierdoos in de vriezer totdat de chocomel-sticks hard zijn.
6. Haal de sticks uit de eierdoos, en ze zijn klaar om je eigen chocomel te maken! Of pak het in als een leuk cadeautje.
7. Ga je de warme chocolademelk maken? Warm dan melk op en roer met de stick tot deze ‘opgelost’ is.

Nu lekker genieten!

Variatietips:

– Je kunt deze chocolademelk sticks met alle soorten chocolade maken, dus kies welke je het lekkerst vindt. Wij kunnen ons bijvoorbeeld ook wel een lekkere Tony Chocolonely chocolademelk sticks voorstellen. Of mix de chocolade met pindakaas voor een lekkere notensmaak.
– Vervang de nootjes of spikkels door andere lekkere dingen: kleine marshmallows,  hagelslag, gummybeertjes, schuddebuikjes, walnoten, noem maar op! Wat jij denkt dat lekker is bij warme chocolademelk.
– Pak ze in en maak er een leuk cadeautje van. Bijvoorbeeld met een leuk tijdschrift erbij en lekkere koekjes. Om het cadeautje nog leuker te maken kun je voor de stokjes ook leuke lepeltjes gebruiken, bijvoorbeeld die van Blond Amsterdam.
– Als de chocolademelk klaar is, doe er dan lekker zelfgemaakte slagroom op! Eventueel kun je ook nog een beetje likeur door de chocolademelk roeren 🙂
– Voor een echte caloriebom: serveer de chocomel samen met cheesecake of eierkoeken, recepten die je eerder op Happy Stekkie hebt kunnen vinden.

Hebben jullie nog lekkere variatietips? Laat het ons weten!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reageer Aardbeien in chocolade op een héle simpele manier 19 september 2016 at 20:43

    […] eierhouder uit de koelkast? Dan kun je ook een eierdoos van plastic gebruiken, welke wij ook bij de chocolademelk sticks […]

  • Laat een bericht achter

    Close