Recepten

Simpel zelf chocolade-truffels maken

8 februari 2016
Recept Truffels van Chocola

We zijn 2016 allebei goed begonnen, goede voornemens, meer sporten, het hele rataplan. Gelukkig is het inmiddels februari en zijn de goede voornemens weer weggezakt en kunnen we weer normaal doen. Want zoals iedereen weet hebben wij toch ook wel eens behoefte aan iets zoets :). En wat is er nou leuker dan dat je dat ook zelf kunt maken? En ook nog snel. Bij deze een simpel recept voor chocolade-truffels.

Wat heb je allemaal nodig?

– 220 ml slagroom
– 250 gr pure chocolade, je kunt ook melk nemen maar neem dan ook wat minder slagroom
– Scheutje Amaretto of een andere likeur die jij lekker vindt
– Cacaopoeder

Hoe pakken we het aan?

1. Smelt de chocolade eau bain-marie en kook de slagroom in een ander pannetje
2. Meng de gekookte slagroom door de chocolade en voeg daarna een scheutje Amaretto toe
3. Zet het mengsel (goed mengen) ongeveer 15 minuten in de vriezer, zorg dat het zo opgesteven is dat je er balletjes van kunt maken
4. Maak met je handen kleine balletjes van het mengsel, en rol deze vervolgens door de cacao
5. Laat de truffels nog even opstijven in de koelkast, en ze zijn klaar om te serveren! Eet je niet meteen alles op? Dan kun je ze ook invriezen en op een later tijdstip opeten

Variatietips:

– Voeg wat kaneel toe in het mengsel om een wat vollere/kruidigere smaak te creëren
– Meng gehakte nootjes door het mengsel, dat geeft het meer bite. Of rol het mengsel door deze gehakte nootjes, ook zeker een aanrader!
– Je kunt de truffels ook wat kleiner maken en als garnering voor een (slagroom)taart gebruiken

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close