DIY

Originele cadeautip: gifts in a jar!

16 december 2015

Niet alleen bij Sinterklaas maar ook bij kerst horen cadeautjes! Wij houden ervan! Want wie wordt er niet graag verrast met een heerlijke parfum, een mooi kookboek, een fijne tas of een lekker drankje? Vorige week gaven we jullie al cadeautips, maar wij hebben nóg een leuke trend gespot op internet: gifts in a jar, simpelweg: cadeautjes in een pot. Het ziet er superfeestelijk uit en het is ook nog eens origineel. Je kunt de pot mooi versieren en je kunt leuke pakketjes creëren. Ook leuk voor een cadeauspel. Wij maakten er 3 met 3 verschillende maten potten die we bij de Action kochten, maar er zijn eindeloze mogelijkheden! Daarom geven we na onze 3 creaties nog wat extra tips.

Gifts in a jar spekkies1. Spekkies in a jar

Wat is er lekkerder dan heerlijke Belgische spekken? Eigenlijk kun je allerlei soorten snoep in een pot stoppen, het is altijd een succes! Maar ook koekjes zijn altijd leuk.

 

 

Gifts in a jar cookies2. Recept in a jar

Je ziet ze ook steeds vaker kant en klaar in de winkel: potten waarin alle ingrediënten van een lekker recept zitten. Dus bijvoorbeeld van een cake, brownies, muffins, cupcakes, noem maar op! Wij deden alle ingrediënten van cranberry koekjes in een pot. De cranberry’s zorgen namelijk voor een leuke extra kleur. Door de verschillende lagen ziet het er heel feestelijk uit. Tip: hang het recept in een envelopje aan de jar!

 

Gifts in a jar beauty3. Beauty in a jar

Natuurlijk kun je ook een pot maken met allemaal kleine beauty-cadeautjes. Wij hebben een Rituals jar gemaakt, maar je kunt ook een pot maken die wat specifieker is: een make-up jar, een bad & douche jar, of een winter jar met lippenbalsem, hand crème en warme sokken. Mogelijkheden genoeg!

 

Andere jars

Vind je deze 3 jars niet leuk, we zetten nog wat andere ideeën voor cadeaus in een pot op een rijtje:
– Pasta in a jar om zelf te maken: olijfolie, tomatensaus, pasta, Parmezaanse kaas, peper, basilicum.
– Kok in a jar: een schort en ovenhandschoenen en misschien een kleine garde.
– Bak jar: met bijvoorbeeld allemaal leuke vormpjes om koekjes te bakken.
– Potpourri in a jar: om je hele stekkie lekker te laten ruiken.
– Sneeuwbol jar met een cadeaukaart: vul de pot met water en glitters, en bevestig de cadeaukaart aan het deksel.
– Manicure jar: een pot met alle ingrediënten voor een manicure.
– Spreuken jar: met de allerleukste spreuken en gedichtjes op kleine papiertjes.
– Plantje in a jar: doe wat zand in een potje met een leuk vetplantje. Je kunt daaronder ook lagen creëren door kleine kiezeltjes in verschillende kleuren op elkaar te strooien. Dan wel zonder deksel, maar dat snappen jullie he 🙂

Hebben jullie nog andere ideeën? Deel ze hieronder!

 

 

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close