Recepten

Zoete bladerdeeg plaattaart met frambozen

10 oktober 2017

Zin om dit weekend iets lekkers op tafel te zetten voor je bezoek? En géén zin om uren bezig te zijn voor de meest perfecte taart? Dan hebben we nu een gebakje dat jou op het lijf geschreven is. En het is superlekker, nu we dit typen loopt het water alweer in onze mond. We hebben het over een bladerdeeg plaattaart. Meestal zijn deze hartig, ook érg lekker met zoete aardappel, maar wij hebben er een zoete variant op. Met frisse frambozen, maar je kunt eigenlijk alle soorten fruit gebruiken bovenop de basis van bladerdeeg met het slagroom-monchou mengsel. Er is alleen een klein probleempje: als je er aan begint wil je hem helemaal op eten, zorg dus dat je veel bezoek hebt dat lekker met je mee-eet ;). Iets anders lekkers op tafel zetten? Maak dan bijvoorbeeld deze ambachtelijke gevulde koeken of eierkoeken.

Wat heb je allemaal nodig voor de bladerdeeg plaattaart?

  • Een rol vers bladerdeeg uit het koelvak
  • 250 ml slagroom
  • 400 gram monchou
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • Het merg van een half vanillestokje (of een hele, mocht je er erg van houden)
  • 200 – 300 gram frambozen

Hoe maak de bladerdeeg plaattaart?

  1. Verwarm de oven voor op het aantal graden dat op de verpakking van het bladerdeeg staat.
  2. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen. Dit zorgt ervoor dat je een opstaande rand hebt. Prik gaatjes in de bodem, vergeet dat niet want anders gaat het helemaal bol staan. Bak de bodem in de oven in het aantal minuten dat er op de verpakking staat en laat de bodem afkoelen op een rooster.
  3. Maak vervolgens de vulling:. Klop de slagroom op met het vanillemerg, de poedersuiker en de suiker. Voeg vervolgens de monchou toe. Als het een egaal mengsel is, dat stevig opgeklopt is, is het klaar.
  4. Vul het afgekoelde bladerdeeg met het slagroom-monchou mengsel. Nu alleen de afwerking nog! Maak rijtjes van frambozen bovenop de plaattaart en strooi er wat poedersuiker over.

Variatietips

  • Gebruik kleine lapjes bladerdeeg zodat je voor ieder apart een taartje kunt maken
  • Vervang de monchou door mascarpone
  • Vervang de frambozen voor ander fruit dat je lekker vindt: aardbeien, bosvruchten, blauwe bessen, noem maar op!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close