Recepten

Bastogne truffels met witte chocolade

15 november 2020
Bastogne bollen met witte chocoladeBastogne bollen met witte chocolade

Bastognekoek en witte chocolade. Wie wordt er nou niet enthousiast van deze woorden? Wij in ieder geval wel ­čÖé En dan ook nog in combinatie met elkaar. Lekker hoor. In deze bastogne truffels met witte chocolade komt het allemaal bij elkaar. Toen we het aan het maken waren dachten we wel even ‘Hee, dit komt ons bekend voor!’, en toen kwamen we erachter dat we al eens pepernoten truffels gemaakt hebben. Ook zo lekker! De recepten lijken ├ęrg veel op elkaar, alleen vervangen we hier de pepernoten voor bastognekoek, en zijn de hoeveelheden iets anders en voegen we kaneel toe. Dus of je nou de bastogne truffels maakt of de pepernoten truffels, het maakt niet uit, het is sowieso genieten.

Bastogne bonbons witte chocolade

Wat heb je nodig voor deze bastogne truffels met witte chocolade? (ongeveer 15 stuks)

 • 260 gram bastognekoeken (1 pak)
 • 125 gram monchou
 • 300 gram witte chocolade
 • Sat├ęprikkers

Hoe maak je bastogne truffels?

 1. Maal de bastognekoeken fijn met de keukenmachine.
 2. Meng de monchou door de koekkruimels totdat je een stevig deeg hebt.
 3. Kneed er vervolgens 15 bolletjes van. Wij verdeelden eerst het deeg in 15 stukjes en vormden er vervolgens met onze handen 15 bolletjes van. Je kunt er natuurlijk ook minder bollen van maken als je liever een ‘gebakje’ wilt maken. Maar let op! Het is m├ęga machtig.
 4. Breek de witte chocolade in stukjes en smelt au-bain-marie in een kom in een pan met water. Zorg dat de kom het water niet raakt.
 5. Prik het bastogne-monchou balletje aan een sat├ęprikker en dip in de witte chocolade, schep aan de bovenkant zelf wat chocolade er overheen. Laat het even uitlekken boven de kom en leg de truffel op een plankje of ovenschaal op een stuk bakpapier.
 6. Bestrooi de bastogne truffels met kaneel.
 7. Laat de truffels afkoelen in de koelkast en daarna zijn ze klaar om aan te vallen!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close