Banaan banaan banaan, we gaan er tegenaan!! Ok, dat slaat nergens op, maar vinden jullie bananen ook zo lekker? Wij wel. Gewoon als tussendoortje of door een lekkere smoothie, maar ook heerlijk in een zoet dessert of in een bananentaart.
De meningen zijn er over verdeeld of een banaan nou gezond is, zitten er niet teveel calorieën in? Of zijn het alleen maar goede calorieën en vezels die je nodig hebt? Het maakt ons eerlijk gezegd niet uit want ze zijn gewoon lekker en het is fruit, dat is het meest belangrijk, toch? 😉 Eigenlijk hadden wij er nooit eerder over nagedacht om een taart met banaan te maken, maar toen HelloFresh onlangs dit recept op de app had staan, hebben we hem toch maar aangevinkt. De calorieën vliegen je weer om de oren, maar dat ben je van ons gewend. Wederom een echte aanrader die we vaker gaan maken. HelloFresh zegt dat je de bananentaart in ongeveer 10 stukken moet snijden, maar wij gingen voor 8, oeps…
Heeft bovenstaande bananen-yel je geïnspireerd? Kijk dan ook even naar onze recepten voor een bannoffee-toetje en deze bananen-snacks.
Ingrediënten voor bananentaart
- 60 gram speculaasstukjes
- 120 gram stroopwafelkruimels, je kunt deze vaak op de markt kant en klaar kopen zonder stroop, maar je kunt ook een stroopwafel in stukjes hakken.
- 60 gram roomboter
- Snuf zout
- 4 bananen, hoe rijper, hoe beter
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
- 200 ml slagroom
- 20 gram walnoten, in stukjes
- 15 gram chocoladevlokken
Recept voor bananentaart
- Maak eerst de bodem. Verkruimel de speculaasstukjes en stroopwafelkruimels en meng ze door elkaar. Gebruik eventueel een keukenmachine om ze zo klein mogelijk te maken. Smelt 40 gram roomboter in een pannetje en voeg de koekkruimels daar aan toe. Voeg ook een snuf zout toe en roer het geheel goed door elkaar.
- Vet een vorm van ongeveer 20 centimeter in en voeg de koekkruimels toe. Gebruik de bolle kant van een lepel om het mengsel aan te stampen.
- Snijd de bananen in plakjes van 1 cm dik en bak ze in een hapjespan in de roomboter die je over hebt (20 gram). Bak de banaan in 2 tot 3 minuten rondom bruin en voeg dan 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel toe. Nu nog 5 tot 6 minuten bakken op laag vuur en dan is het klaar.
- Giet het bananenmengsel op de koekbodem en druk dit ook goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Laat de koekbodem met het bananenmengsel een uur afkoelen in de koelkast.
- Wacht tot de taart afgekoeld is en maak dan de slagroom. Schenk de slagroom in een kom en voeg 1 eetlepel suiker toe. Klopt het geheel tot een stevige slagroom.
- Verdeel de slagroom over de taart.
- Hak de walnoten in kleine stukjes en besprenkel de bovenkant van de taart met de walnootstukjes en de chocoladevlokken.
- Genieten maar!
Geen reacties