Recepten

Bananenbrood: een gezonde én een minder gezonde variant

6 mei 2020

Bananenbrood lijkt de laatste tijd wel een hype. Je hebt er zó veel soorten van! Aangezien wij altijd wel voor een nieuwe hype te porren zijn, vinden we dan ook dat we ons favoriete recept hiervan maar eens met jullie moeten delen. We hebben zelf al een aantal verschillende bananenbroden gebakken en zetten voor jullie onze 2 winnaars op een rijtje: een gezonde én een minder gezonde variant.

En hoe kwamen deze banenbroden als winnaar uit de bus? Ze zijn supersimpel te maken en allebei héél erg lekker. Een combinatie waar we gek op zijn ;-). Minder gezond vinden wij vaak lekkerder én het ziet er nog mooier uit ook, dus de foto’s van dit artikel zijn van de minder gezonde variant (ja we schamen ons nu al). Maarrrr.. het gezonde bananenbrood mag er zeker ook zijn. Voor jullie info: het gezonde recept is gebaseerd op Chickslovefood en het ongezonde recept van Miljuschka.

Ingrediënten voor gezond bananenbrood

  • 3 bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • Snuf zout
  • 2 eetlepels honing
  • 1 hand pecannoten
  • Snuf kaneel

Recept voor gezond bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Super simpel: voeg álle ingrediënten tegelijk toe en meng het tot een glad beslag.
  3. Schep het beslag in de ingevette cakevorm en bak het in de voorverwarmde oven voor ongeveer 55 minuten.
  4. Laat het 10 minuten afkoelen en haal het bananenbrood dan uit de vorm.
  5. Nu alleen nog maar in plakken snijden en aanvallen maar 🙂

Ingrediënten voor minder gezond bananenbrood

  • 125 gram boter, gesmolten
  • 200 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 60 ml melk
  • 1 theelepel vanille extract (of 1 zakje vanillesuiker)
  • 3 rijpe bananen
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Handvol gehakte chocolade en/of pecannoten

Recept voor minder gezond bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de suiker met de boter en klop goed door elkaar. Meng vervolgens de eieren erdoor.
  3. Voeg de melk en het vanille extract toe en roer opnieuw door elkaar.
  4. Vervolgens voeg je de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Klopt het kort door elkaar.
  5. Prak de bananen met een vork of pureer ze in een blender en voeg deze ook toe.
  6. Dan een van de smaakmakers: voeg de chocolade en de noten toe.
  7. Schep het beslag in de ingevette cakevorm en bak het in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50-65 minuten.
  8. Laat het 10 minuten afkoelen en haal het bananenbrood dan uit de vorm.
  9. Snijd het bananenbrood in plakken, et voilá!

Wil je aan het bananenbrood nog andere minder gezonde gebakjes toevoegen? Bekijk dan eens onze no-bake taartjes en overheerlijke cheesecake 🙂

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close