Recepten Taart recepten

Appelkruimel cheesecake met caramelsaus

3 augustus 2017
Appelkruimel Cheesecake | Happy Stekkie

Leuk nieuws: Happy Stekkie bestaat vandaag 2 jaar!! Jiehaaaa 🙂 Dat we alweer twee hele jaren bezig zijn! Wat vliegt de tijd… En wat hebben we veel gedaan: heerlijke taarten gebakken, leuke diy-projecten, maar ook gezonde snacks. Soms iets ingewikkelder, maar over het algemeen is simpel nog steeds ons codewoord. En vanwege ons jubileum, hoog tijd voor weer een heerlijke taart! Deze appelkruimel cheesecake heeft best of both worlds: appelkruimel taart met cheesecake, een geweldige combinatie. Om het af te maken zit er ook nog caramelsaus op, wederom een van onze favorieten. We kunnen je een ding vertellen: de taart was zo op ;).
Houd je niet van appel, of lust je geen cheesecake? Maak dan deze heerlijke worteltaart of originele no-bake taartjes.

Wat heb je allemaal nodig voor de appelkruimel cheesecake met caramelsaus?

Voor de bodem en kruimels bovenop:

  • 250 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram havermout
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • zout

Voor de cheesecake vulling:

  • 300 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eieren
  • 2 grote appels
  • Kaneel voor over de appels

Voor de caramelsaus:

  • 200 gram suiker
  • 75 ml water
  • 125 ml slagroom, alvast een beetje voorverwarmd
  • 2 eetlepels roomboter

Cheesecake appelkruimel met karamel | Happy Stekkie

Hoe maak je de appelkruimel cheesecake?

1. Verwarm de over voor op 180 graden
2. Maak eerst de bodem: Meng in een kom de boter met de bruine basterdsuiker samen tot een zacht geheel. Meng in een ander kom de bloem, havermout, speculaaskruiden en zout. Meng vervolgens deze 2 mengsels door elkaar tot een grof kruimelbeslag. Deel dit beslag vervolgens in tweeën.
3. Vet de bakvorm in of gebruik bakpapier en druk de ene helft van het beslag aan op de bodem. Bak deze bodem 15 minuten aan. Zet de andere helft even opzij.
4. Begin nu met de cheesecake vulling: Snijd de appels in blokjes en meng met een beetje kaneel. Wij gebruikten twee grote appels, maar je kunt eventueel ook meer appel gebruiken, hoe jij het lekker vindt.
5. Meng de roomkaas met de poedersuiker en spatel er vervolgens 2 eieren doorheen. Als het mengsel egaal is kun je dit op de voorgebakken bodem gieten, geen probleem als de bodem nog warm is. Verdeel de appelblokjes over de roomkaas en kruimel de andere helft van het beslag hier overheen.
6. Zet de taart 45 minuten in de oven en haal hem eruit. Laat de taart afkoelen en in de koelkast opstijven.
7. En dan komt eigenlijk het meest moeilijke van de taart, de caramelsaus: Doe het water en de suiker in een hoge pan en breng langzaam aan de kook. Belangrijk is dat je NIET roert tijdens het aan de kook brengen, want dan gaat het proces niet goed. Laat het zachtjes doorkoken tot je een mooie caramelkleur hebt, en haal dan de pan van het vuur. Kook het niet te lang, want dan krijgt de saus die ‘verbrande’ smaak die je niet wilt.
8. Giet de voorverwarmde slagroom bij de caramel en roer goed door. Voeg daarna de boter toe en laat het binden tot een mooie saus.
9. Het enige dat je nu nog moet doen is de caramelsaus royaal over de appelkruimel cheesecake gieten.

Wij zijn benieuwd hoe lang deze taart bij jullie blijft staan, maar waarschijnlijk eet je hem net zo snel op als ons. Mega lekker!

Variatietips

  • Vervang de bodem door een bodem van bastognekoek. Verkruimel een pak bastognekoeken, meng dit met 80 gram margarine of roomboter en vorm er een bodem mee.
  • Voeg een halve theelepel zout toe aan de caramelsaus om dit te veranderen naar salted caramel sauce.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close